Значи ако имаш преди това болнични , всеки месец си се отразяват три дни за сметка на работник и работодател? А след това само ЗО за сметка на работодател?
Това, за кои болнични става въпрос след като родиш или ако имаш болничен преди да ти е издаден 45 дни?
Бих искала да попитам ако се издава болничен на бременна служителка, няколко месеца без да се прекъсват, преди болничния 45 дни, всеки месец ли се начисляват осигуровки за сметка на работника и работодателя за първите три дни? Благодаря предварителни
Благодаря за отговора  :)
Благодаря много. А когато излезне служителят по майчинство само ЗО за сметка на работодателя ли се изплаща? За сметка на работника плаща ли се? И ако може да попитам дали знаете колко е процент, на база на който се изчислява от НОИ болничния и за какъв период се взема в предвид.
Да, за всеки болничен ли първите 3 дни са за сметка на работодателя - кои осигуровки се включват и за останалия период до края на месеца какво се включва?  И начислява ли се осигуровки за сметка на работника, които да дължи? За длъжност продавач-асистент
Здравейте! Прочетох до момента коментарите, но не ми стана много ясно за изчисляването. Моят казус е: Бременна служителка изкарва болничен за период 30 дни ( напр. за целия Май месец). Как се изчисляват осигуровките, които трябва да се платят за сметка на работника и служителя - крайната сума, ако се осигурява на 450 лв? Благодаря предварително!