благодаря много, ще погледна.
Земеделски производител купува от бензиностанция гориво, което пълни в пластмасови туби и плаща в брой. Горивото се използва за зареждане на собствения си трактор, с който обработва определени декари. При покупката получава фактура и касов бон. ЗП е ЕООД, регистриран по ЗДДС. Задължен ли е да изпраща информация до НАП за заредените количества гориво?
зърнопроизводител сме, но не мога да разбера какво е значението ако сега се регистрираме по ЗДДС. Тя така или иначе тази промяна ще влиза от септември в сила за регистрираните по ЗДДС?
благодаря ви за отговорите, още съм в дилема дали земеделския производител да се регистрира по ЗДДС като физическо лице или да си направи едно ЕООД и него да регистрира като земеделски производител и по ЗДДС.
Какви са плюсовете и минусите при двете форми? Размера на осигуровките е ясен, данъка  в края на годината също, отговорността на физическото лице с личното си имущество също, има ли друго, което пропускам и което е важно за да се предпочете едната от формите на регистрация?
Благодаря Ви много за отговора!
При ЕООД отново ли може да се плаща само здравна осигуровка върху 240 лв?
Земеделски производител регистриран по ЗДДС като физическо лице и в същото време е пенсионер е задължен да внася само Здравни осигуровки, но въпроса ми е върху каква сума - 420 лв. или 240 лв?
При осигуряването на земеделски производител - ЕООД регистриран по ЗДДС и в същото време пенсионер какви осигуровки и върху каква сума трябва да внася?