Здравейте! Моля за съвет!
СОЛ в ЕООД има болничен за 45 дни преди термина от 07.10.14г., като към днешна дата не е назначен друг управител на дружеството. Въпросът ми е как трябва да се назначи новият управител- на ДУК или на ТД, и ако е на ТД за управител съм изтървала 3 дневния срок за обявяване. Благодаря предварително!
Е, ама сега какво- и при двете положения не е редно. Те са си оставили там инструментите и идват само за два часа да свирят и толкова.Моля, посъветвайте ме как да ги назнача и да не съм в нарушение...
За едното лице ще е основен, за другото- допълнителен. Принципно ще работят до 30 часа месечно. Според Вас по кои чл. е най-правилно да бъдат назначени?
Всъщност въпроса ми е за музикант, които ще работи само 12 дни в месеца по 2 часа вечер. Мисълта ми е дали да е назначен на  ТД по чл.114 е по- практичен или на Граждански договор?
Нали има промяна в чл.114, и вече няма ограничението до 40 часа месечно, защото лицето ще работи/ взависимост от раб.дни/  поне 42 часа месечно. А знаете ли особености при подаването към НАП?
Здравейте! Въпросът ми е: Може ли да назнача лице, което ще извършва труд по 2 часа на ден, през целия месец, по чл.114 от КТ/ или има по-практичен/.Благодаря предварително!