Да, благодаря. За останалите 17 дни пресмятам минималната заплата 650*4,8%. Просто се обърках дали не пропускам нещо покрай майчинството.
Благодаря! И аз се заблудих, че ще трябва да изчисля 3-те дни от работодателя.
Здравейте!
На служителка й изтича на 20-ти юни втората година от майчинството и получавам болничен с причина общо заболяване с дата 21-ви юни за 20 дни. Оказва се, че е бременна отново и терминът й е септември месец. На каква база би следвало да изчисля болничния? Благодаря!
Здравейте,
Закупен лаптоп с издадена фактура на юридическо лице. Авансовата вноска е платена в брой, но за остатъка от сумата е отпуснат потребителски кредит на името на собственика (физическо лице). Всички вноски по кредита се изплащат от фирмената сметка. Някой може ли да ми помогне с осчетоводяването?
Благодаря!
Здравейте!
Току-що открих, че за м. 06.2017г. в Д1 съм подала отработени дни 21, а те са 22. С код корекция с верните данни само в графи 16, 16.1 и 16.7 ще оправя ли нещата или трябва да заличавам подадените декларации? Благодаря ! Спорен ден на всички!
Много благодаря на всички! Ще трябва да обмисля кой вариант е по-удачен. Спорна работа :-)
Много благодаря за бързия отговор! :-) А по коя сметка би следвало да отразя възстановените пари по банковата сметка и още нещо - чрез сторнирането на грешния превод няма ли да се получи разлика при осчетоводяване на банковите извлечения?
Здравейте,
Имам следния казус: Преведох данък дивиденти по грешна сметка на НАП. В следствие на това ми връчиха АПВ, с който ми възстановяват една част от сумата, а с останалата са покрили възникнали задължения по ДДС декларации и осигуровки, които вече съм платила (следствие от реда на погасяване на възникналите задължения). По какъв начин да осчетоводя възстановените пари, така че да не се дублират плащанията? Благодаря предварително!