Кой вид служебни бележки  следва да издам /по чл.45 ал.2  или по чл.45 ал.1/ за всеки един от договорите, когато лицето работи по три договора за управление и никой от тях не мога да определя като основно трудово правоотношение.
Благодаря!
Днес след обстойни проверки и консултации на място в НАП се оказва, че декларациите за двата допълнителни трудови договора при другия работодател са съвсем коректно подадени.Затова са и приети. Проблемът е в програмата на НОИ, която в този случай взима само единия от доходите с код 4 при втория работодател.От НАП ни посъветваха /както смятахме и ние да направим/ да пишем до ЦУ на НОИ с конкретните данни по казуса, за да се уверят, че програмата им не пресмята вярно обезщетенията и дай боже програмистите им да поправят това.Благодаря пак на всички за съдествието!
Здравейте !
При нас възникна следният казус: При нас на основен трудов договор работи служителка, на която предстои да излиза в болнични за бременност и раждане. Същата служителка работи и при друг работодател по два допълнителни трудови договора /при същия работодател/ на две различни длъжности.Другият работодател подава всеки месец за това лице по две декларации 1 с код за вид осигурен 04, но тъй като лицето е на различни длъжности, едната е за квал.група 1, а другата за квал.група 2.Така подадените декларации 1 с код 04  са приемани.Според мен са подадени правилно. Сега служителката си прави справка с ПИК в системата на НОИ за изчисляване обезщетението, което ще получава и се оказва, че системата на НОИ "взема" само един от доходите по декларация 1 с код 04 от булстата на втория работодател.От НОИ твърдят, че не може да се подават декларациите така, както са подадени /т.е. две Д1 с код 04 от един и същ работодател/. От НАП твърдят, че щом са приети-всичко е наред.Омагьосън кръг.Някой имал ли е подобен случай, за да ме посъветва как да разрешим проблема.Благодаря предварително!