Здравейте,
моля за вашата помощ по следния казус:
Лице което работи в Англия през следните периоди: от 11.04.2016 до 14.10.2016;
от 13.02.2017 до 30.09.2017 г.  и започне работа за 1 месец през м. 01.2018 г. ще има ли право на пълно обезщетение от бюрото по труда от м. 02. 2018 год.  по правилата за 2018 г.  За времето през което е в България не е работил и са подавани декларации обр. 7.  Предварително благодаря на отзовалите се! Весели празници!
Здравейте,
регистрирани сме по ДДС. По поръчка на фирма извън ЕС,  възлагаме на чуждестранно физическо лице от ЕС да извърши услуга по дообработка на софтуер. Услугата е с място на изпълнение извън България. Въпросите ми се следните:
1. Как трябва да документираме доставката на нашия клиент?
2. Как да документираме изплатения доход на физическото лице и трябва ли да удържим данък по чл. 37 от ЗДДФЛ?
3.Трябва ли да подадем декларация по чл. 55 ал. 1 от ЗДДФЛ?
Здравейте, искам да попитам следното:
При прехвърляне на майчинство на баба, възможно ли е бабата да поеме майчинството веднага след навършване на 1 година от детето или  трябва  осигурителят на майката да подаде декларацията по чл. 53 от КСО и след това майката да го прехвърли на бабата.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Колеги, моля за помощ! Фирма от ЕС купува от нас стока и ще я продаде на  българска фирма в България. Т.е. стоката няма да напуска страната. Искат от нас инвойс  с ДДС. Мога ли да издам такъв документ и въобще как да оформим сделката? Моля Ви за бърз отговор, спешно е!
Предварително Благодаря на отзовалите се.
Здравейте,
имам следния казус: На наш служител при командировка в Гърция му се налага да постъпи в болница за 2 дни. Сумата за престоя е платена от фирмата и ще претендираме възстановяването  й от здравната каса, но болничен лист за тези дни няма. Моля да ми помогнете, ако е възможно, как да водя тези 2 дни.

Здравейте, имаме начислени дивиденти през 2012 год. Изплатени са през 2013 г. Подадох декларация по чл. 55 от ЗДДФЛ до 31.01.2013. Трябва ли да ги включа в справката по чл. 73 от ЗДДФЛ.
Благодаря и от мен! Помощта ви е безценна.