Някой може ли да ми обясни за 14 местен микробус, който извозва работници за собствена сметка на разстояние до 50 км. има ли нужда от тахограф ?
Проблемът е че на нас ни трябва автомонтьор по основен договор през останалото време ще изпълнява и дейности като шофьор. Ами ако не е точно автомонтьор а механик няма ли начин за двойна длъжност?
Здравейте. Имаме следния проблем: Трябва да назначим едно лице с основна длъжност автомонтьор, но когато е необходимо ще бъде и шофьор на товарен автомобил. Моля за съвет как да се постъпи при такъв казус. Два договора на 4 ч. или основен с допълнена длъжностна характеристика. Обаче проблемът е че едната длъжност е в категория 7 а другата в категория 8. Благодаря предварително.
Тоест правя ново досие на лицето без да регистрирам трудовия договор в НАП и начислявам само обезщетението?
Добър ден. Проблемът е следния : имаме сезонен работник който е напуснал на 18.06.2012г.Пропуснали сме да начислим обезщетение чл.224 тогава. Ще го платим към момента, но ме интересува как да се отрази във ведомостта и дали се правят някакви корекции.
Спешно моля някой да помогне? Лице към 01.09.2012 г. има 9м.10д. осигурителен стаж. Въпросът ми е кога ще навърши 12 месеца осигурителен стаж, за да започне изплащане на обезщетение за бременност и майчинство. По моите изчисления би трябвало датата да е 22.11.2012 г. но питам за всеки случай. Благодаря предварително.