Тази справка дава допълнителна информация, но реалните задължения ще виите от менюто "Задължения с възможност за извършване на плащане" - погледнете и там и при положение, че там нямате дължими суми всичко е ОК.Точно от тази справка, която гледате не можете да видите реалните задължения.

За съжаление и там сумите по Д6  стоят като задължение. Явно ще трябва да ходя до НАП за справка. Благодаря за отговорите.
В случая важното е не дали Д6 се отразява като задължение, а дали в единната сметка на лицето излиза дължима сума към настоящия момент ? Ако всичко е наред то има задължение от подаването на Д 6 , но не и дължима сума в единната сметка .

Тоест, да разбирам ли, че това което виждам на сайта на НАП в рубриката "Справка за задълженията и плащанията" е нещо различно от единната сметка. Нали тази справка трябва да показва задълженията и плащанията по тях и би трябвало да отразява състоянието по единната сметка?
А Д6 как подадохте - по ЕГН или по ЕИК на ЕТ?

По ЕГН на СОЛ. Също и в платежните нареждания се вписва само името на СОЛ и ЕГН-то му.
И в нея не е упоменато ЕГН-то на СОЛ ? Ако е така / не знам защо обаче / , то няма как да не се появят задължения на лицето при Д6 по ЕГН.

Упомента е ЕГН-то на СОЛ, вътре в декларацията. Самата декларация се подава от фирмата като осигурител, тоест с нейното ЕИК.
Да, Д1 е подавана по ЕИК на ЕТ-то.
Продължение....

При подаване на Д6 (месец 13), сумите по нея отново се появяват като задължение, че даже и лихви вече текат. Подадена е год.декларация за ЕТ с попълнени таблица 1 и 2. Няма довнасяне на осигурителни вноски, фирмата е на загуба. Д6 е подадена по ЕГН на СОЛ. Не разбирам, защо сумите по годишната Д6, които вече са внесени през годината, се появяват отново като задължение. Някой имал ли подобен случай?
Здравейте! Предварително се извинявам, ако въпросът вече е задаван, но не можах да открия нищо с търсачката.

Ситуацията е следната. ЕТ който се самоосигурява като СОЛ през фирмата. Няма хора по трудов договор или граж.д-ри, само той е. През 2015 всеки месец са подавани Д1 по булстата на ЕТ с код 12 за лицето и са внeсeни дължимите осигуровки, като в платежното е вписвано само ЕГН-то на СОЛ. Данните за задълженията по Д1 и закриващите ги вноски се появяват в справката за задълженията на фирмата в сайта на НАП и съответно всичко е ОК, няма задължения. Сега обаче, след подаване на годишнат Д6