Здравейте, имам следния въпрос и ще съм благодарна ако можете да ми помогнете - в майчинство съм, но имам право само на 410 дни или до навършване на 1 година на детето. Към момента не съм назначена на трудов договор. Разбрах, че ако си намеря работа и започна преди да ми приключит 410-те дни майчинство имам възможност във времето да се възползвам отново от правотв си на маичинсво до навършване на 2 години на детето.  Въпросът ми е колко минимум работни дни трябва да имам за да мога да подам молба за ползване на маичинство.
Здравейте,
бременна съм в 7 месец и към момента съм назначена на трудов договор по заместване, като титуляра ще се завърне 2 месеца след моето раждане. Както разбрах тази ситуация ми дава право на обезщетение за 410 дни - 1 година след раждането.
Това, което не ми е ясно обаче е кой ще ми плаща осигуровките след прекратяване на договора ми (два месеца след раждането) и до навършване на 1 година на детето - аз ли трябва да си ги плащам и в какъв е месечния размер на тези осигуровки.

Предварително благодаря!
Здравейте, в момента съм назначена на договор по заместване. Този договор дава ли ми право на обезщетение за майчинство или трябва да сам на безсрочен договор.