Здравейте ! Бих искала да попитам следното : назначена съм в една фирма наши познати фективно от май месец , след което влезнах в болница тъй като съм бременна и счетоводителката не е подала декларация 1 за мен както и декларациите относно болничният. Не успявам да се свържа с нея ! Кажете ми какво би станало ако тази жена не подаде декларациите към болничният?
Здравейте , искам да попитам за следният случай: лице, което работи по основен трудов договор ( осигурен върху максималният осиг. Доход ) , му предстои да сключи договор за извършване на услуга , който доход ше бъде изплатен на части ! Какъв е редът за издаване на служебните бележки за данък от дохода на физически лица ? От основният работодател или от фирмата по договора за услуга ? Ще дължи ли осигуровки по вторият доход и ще му бъдат ли нормативно признати разходи от 25% ?
. Искам да попитам , лицето е в болничен  през февруари 10 дни (продължение на болничен от януари)  , с брутна заплата 5380 лв и с осигурителен доход 2600 лв. Как трябва да се изчислят осигуровките? Благодаря !

Здравейте Елена ! Благодаря Ви за отговора но искам да попитам осигуровките не се изчисляват върху осигутитетелният доход , защо делиме брутната заплата на дните в месеца и умножаваме по дните в които е на работа ?
Добър вечер . Искам да попитам , лицето е в болничен  през февруари 10 дни (продължение на болничен от януари)  , с брутна заплата 4997 лв и с осигурителен доход 2600 лв. Как трябва да се изчислят осигуровките? Благодаря !
здравейте искма да попитам тьй като не бях доста време в сферата на трз, при попълване на правоьгьлния печат в трудовата книжка при 4 часов работен ден времето всичко от до се пише реалния период изчислен за 8 часа или за 4 часа
здравейте
искам да попитам имаме един клиент - които има бар денонощен, служителите се водят на 8 часов работен ден при 5 дневна работна седмица до сега ! трябва обаче по препоръка от ИТ да преминат на смени , задължително ли е въвеждането на сумарно работно време или може и по друг график който ще е отново на 8 часа! Как се заплаща нощния труд, при вариант ако не е сумирано изчисление на работното време ? Има ли разлика?
здравейте, бих искала да попитам , при 4 часов работен ден по трудов договор и при 4 часови смени в един магзин трябва да има направя график и да преминат на сумарно работно време , какъв е размера на почивките между смените по 4 часа, половината на тези които са 8 часов трудов договор  в наредбата за работното време и почивките ?
Какви документи и какъв е срока за инспекцията по труда, телефоните не им отговарят, ще ви бъда благодарна ако някой ми подаде помощно инфо?
Разполага ли някой от вас с подобен график на 4 часа за 4 човека - единия е самоосигурен
благодаря и успешен ден !
добро утро момичета ! Искам да попитам за един бърз отговор - имам една служителка която й се променя възнаграждението от минималния осигурителен праг на 4500 лева с доп споразумение по чл. 119, каква сума се вписва в трудоната книжка - 4500 лева или 2200 лева ?