Благодаря! А това има ли го някъде като наредба или официален документ където някъде е упоменато, където може да се види черно на бяло. Колежка се мъчи да ме убеди, че тези часове не се покриват от работните дни, а идват като минус за месеца.
Пример: Ако работника има за месеца по график 14 смени по 12 ч. = 168 ч., месеца е с 20 р.д /20*8=160/, болничен е 5 календарни дни от четвъртък до понеделник включително, две от смените е в болничен, а те са в почивен ден, то той остава на минус / -16/  или по нейните думи 168-24=144, което от 160-144=-16, а не както аз мился, че трябва да си остане пак на +8 за месеца.
Малко объркано стана, дано ме разбрахте.
Здравейте! Предполагам, че много е дъвкана тази тема, не можах да намеря конкретно какво се случва с часовете по график през почивните дни по време на болничен.

Пример: Служител е в болничен от четвъртък до понеделник - 5 дни, но в събота и неделя е на работа по 12 ч., има ли разлика в изчисляването?

Благодаря!
Значи обезщетението е само върху основна заплата + клас. Благодаря много  :thumbup:
Искам и аз да попитам, това означава ли че ако лицето е имало предишния месец ДТВ то също взила в образуването на обезщетението?