Здравейте! Бих искала да попитам следното отностно прилагането на чл.22 а от Закона за данъците върху доходите на физ. лица - закупихме със съпруг ами жилище през месец февруари 2013г. , отговаряме на всички условия посочени в чл.22 а, с изключение на това ,че той има дарено наследстено друго жилище към момента. Въпросът ми е ако той го прехвърли, продаде, дари и .т.н. например през месец април 2013г. дали ще можем да ползваме данъчното облекчение за оставащите месеци от годината или не, тъй като в закона е записано: 3. "Ипотекираното жилище е единствено жилище за семейството през данъчната година".
Благодаря предварително за отговорите!
Благодаря за отговора! Искам само да поптиам още как се изчислява осигурителен доход по време на първата година майчинство при положение, че лицето е осигурявано преди това на максимален осигурителен праг?
13 ноември 2013 - термин

Също така като вляза в сайта на НОИ за да видя актуална справка за соц. осигуряване за 2012 г.  (когато съм била в отпуск по майчинство до септември) първо в колоната ми дава по месеци от януари до септември осигурителен доход между 2010 и 2100 лева, а отдолу ми дава пак осигурителен доход от януари този път до края на годината - 948 лева (за периода на майчиство) и после 2000за останалите 4 месеца??? От къде идват тези 948 лева не мога да разбера и коя стойност се взема предвид при изчисляване на осиг. доход?

Много ви благодаря за своевременния отговор!
Здравейте искам да попитам следното, защото допускам че не попълвам коректно калкулатора за изчисляване на майчинството. Работя без прекъсване от 9 години по трудов договор, осигурена на максимален осигурителен праг, не съм ползвала болнични. От месец август 2011 до август 2012 бях в отпуск за отглеждане на дете, когато изтече първата година за върнах на работа. През цялото време съм получавала около 1800-1900 лева обезщетение в зависимост от работните дни, дневната ми ставка беше 86 лева. Сега като изчислявам излиза, че ако термина ми за второ дете е месец ноември 2013 година, ще вземам дневна ставка около 45 лева, не мога да разбера защо. Като не съм миналавала на 240 лева, в момента отново съм на максимален осигурителен праг и т.н.