Здравейте! Използвам тази тема да задам и моя въпрос: Подавам днес Д6 с код К, вид плащане-8 и период 03,2016. Системата я отхвърля с основание -  "Ред 1: (Колона 1) Крайната дата за подаване на коригираща декларация е 03.05.2016. Коригираща декларация не може да бъде подадена на 19.05.2016. " Както и да го смятам "края на месеца, следващ месеца на възникване на задължението за подаване на декларацията" е 31.05. Някой има ли обяснение за това?
Здравейте!
Физическо лице, български гражданин, живее постоянно в България и работи по трудов договор в България. Извън това, лицето е извършило еднократна услуга на НПО от държава членка на ЕС, за което е получило съответния доход. Няма издадена служебна бележка, изплатената сума е равна на договорената. Предполага се, че няма удържани данък и осигуровки. Лицето ще подаде декларация по чл.50 и ще внесе ДДФЛ, но какво ще стане с невнесените осигуровки и кой носи отговорност за тях - лицето или НПО?
Благодаря предварително.
Благодаря за бързия отговор
При прекратяване на трудов договор от 02.01. следва ли да се подава декларация обр.1 за м. януари при положение, че 01.01 е неработен ден? Или да отбележа в декл. за м.декември  31.12 като последен ден в осигуряване?