Ама то няма да има нужда от корекция на Д1,защото за м.януари все още не е подавана.Просто ще трябва да проуча процедурата им каква е за връщане на парите за този един ден...
Имам следният проблем.Наш служител излиза в болнични от м.декември до 11 януари.За декември в приложение 15 подавам правилните часове,но за м.януари с осем часа повече съм посочила.Декларация 1 има подадена само за декември все още.НОИ са изплатили обезщетението по болничният лист и за двата месеца.Сега какъв е пътя да им върнем парите за осемте часа,които не е следвало да се получат?
Има ли право на допълнителен платен годишен отпуск от 6 дни,служител,който е пенсионер,ползващ данъчно облекчение,поради факта,че се застъпва периода на пенсионирането му със срока на ТЕЛК.След изтичане на ТЕЛКовото  решение,служителят не се е преосвидетелствал?

Благодаря,
Здравейте,м.януари 2012г. ставаме основен работодател за наш служител с ТЕЛК,пенсионер.В телковото решение не е посочен срок на инвалидност пожизнен,а е приключило още 2007г.,съвпадайки с пенсионирането на служителят ни.На база преходни и заключителни разпоредби на ЗДДФЛ от 2012г.,параграф 10,колежката смята,че служителят ни има право на данъчно облекчение и съответно е ползвано такова през цялата година.Въпросът ми е имаме ли такова право,да приспадаме 66 лв ежемесечно от начисленият ДОД и ако не какви дейтсвия да предприемем,за да се коригираме.Все още не сме изравнили ДОД 2012.

Благодаря
И ние разсъждаваме по този начин,но от НОИ твърдят/говорим за първият казус/,че дължим и по двата болнични листа обезщетение за сметка на работодателя,защото диагнозите били различни.Водещото при тях била диагнозата.Ние им изпратихме едно писмо на МТСП,където изрично е цитирано,че такова обезщетение не дължим,но те ни върнаха друго писмо,с което се аргументират,че ние дължим обезщетението.И така в омагьосан кръг се въртим,където всеки различно съветва.
Може би не е точната тема,по която мога да задам въпроса си,но спешно се нуждая от съдействие.
Имаме следните два казуса,свързани с издадени вече болничини листове за временна нетрудоспособност:
1.Наш служител ни представи м.януари първичен болничен за четири дни за периода 26.01-31.01 включително с диагноза ОВИ.В началото на февруари ни представи нов първичен болничен лист за три дни от 01.02-03.02вкл. с причина гледане на дете до 18г.
Въпросът ни е по вторият болничен лист, трябва ли да начисляваме отново три дни за сметка на работодателя или да го третираме като продължение?
2.Вторият казус ни е свързан със застъпване на периоди по болнични листове.Наш служител има издадени два първични болнични листа с различни диагнози отново,от различни болнични заведения.Първият е с период 17.01-26.02вкл.,а вторият 25.02-27.02вкл. като първият болничен вече е представен в НОИ,в приложение 15 сме описали работните часове.Как да представим вторят болничен-продължение,което прекъсва първият?Или да начислим отново три дни за сметка на работодател?
Предварително Благодаря за съдействието!