Моля, бихте ли помогнали с одоторска програма за проверяване на паричните средства. :blink:
Моля, имате ли актуални изисквания при проверка от следните институции:
НОИ, НАП, ИТ, РИОСВ?
Здравейте, интересува ме дали е възможно да издам СИС и служебни бележки на наемателите, които са ФЛ, за 3-те тримесечения, т.е. общо 3 броя, а не за всеки месец поотделно? :hmmm:
А проблем ли е за нас?
   Обезпокои ме , че и на получател са написали ЕИК и отдолу по бг .
Издадена е фактура на нашата фирма по ДДС, а ние не сме регистрирани по ДДС. Необходимо ли е да се преиздава фактура ? :hmmm:
ДА , зная,че трябва да се спази стриктно процедурата. Ще се посъветвам и с адвокат.
И аз искам да се вземат по-бързо решение. Благодаря все пак за отговорите Ви.
За да няма претенции за освобождаването си. Конфликтен е , постоянно се опитва да лъже и мами по всякакъв начин.
Има служител, който системно употребява алкохол, а работата му е свързана с ежедневно шофиране. Интересувам се как мога да докажа , какво точно да напиша в доклада до собственика. Постоянно  го виждаме да употребява алкохол....Има и други нарушения, н о не могат да се докажат. А за да извършим дисциплинарно уволнение са необходими неоспорими доказателства.
Мисля , че това не е точно за моя случай. Нашите шофьори управляват 3 леки автомобила, не превозват пътници. Заповедта, която искам да издам е, заради подозрения за злоупотреби. И тъй  като съм нова в счетоводството се ориентирам все още.
Здравейте. Искам да издам заповед , с която да се проверяват изминатите километри на шофьорите и да се пишат пътни листи ежедневно. Чудя се дали е необходимо да цитирам някоя заповед, наредба и т.н.? Омръзна ми от тези шофьори..няма да се научат!!! :hmmm:
Имате ли отделна бланка за командировка в чужбина или да използвам стандартната бланка за командировка в страната?  :hmmm:
Служител ще посети конференция в чужбина, на която е осигурено спане със закуска и вечеря. Според наредбата :
(3) Относителният дял на отделните компоненти в размера на дневните пари за целите на определянето на намалените размери дневни пари при поемане на част от разходите от приемащата държава или организация е, както следва:
1. за хранене, включително:
а) обяд - 35 на сто;
б) вечеря - 35 на сто;
2. други разходи - 30 на сто.
Чл. 20. (1) Когато приемащата страна осигурява пълен пансион в натура, на командированите лица се изплаща 30 на сто от размера на полагащите се дневни пари.
(2) При частично поемане на някои разходи дневните пари се намаляват с размера на разходите в съответствие с чл. 18, ал. 3, т. 1.
Според приложението дневните пари са в размер на 35 евро, т.е. трябва да приспадна и да се даде на служителя 22,75 евро /65%/.
Не ми се е случвало и се чудя дали правилно разсъждавам.
Получих фактура , на която няма дата. Необходимо ли е да я връщам или да се обадя и да уточним каква дата да пишем в 3-те екземпляра? :hmmm:
Превеждаме всеки месец наем по банков път на ФЛ /основание договор номер и т.н./ , но има и разходи, които също се превеждат по сметка с основание захранване на сметка. Проблем ли ще е да се превеждат по такъв начин от фирмената сметка или не е мн. препоръчително? Според мен би трябвало да не е от фирмената сметка, при условие, че няма анекс, който да регламентира това, а да е от друга сметка.
Издадена ми е приходна квитанция от Районна здравна инспекция при плащане в брой , възможно ли е да ми издадат фактура?