Здравейте ,трябва да издам УП2 за периода 83 -86 г.Лицето по ведомост има възнаграждения като болнични за бременност и раждане от май до септември после има пет празни месеца без възнаграждения ( за мен това е майчинство)после два месеца суми за полагаем отпуск и пак 12м без възнаграждение .С две думи не знам как да оформя УП2 Някои ако може да помогне.
 
Здравейте, имам следният въпрос,ако работника е съкратен по чл. 325, т. 4 колко месеца ще получава обезщетение от трудовата борса със трудов стаж 25г. от последните 15м. има 9 непрекъснати? Благодаря.
Разбрах! Благодаря приятен и спорен ден!
ако напусне след това остатъка не трябвали да му се плати?
Здравейте отново! Служител се връща от дългосрочен болничен и иска полагаем отпуск за календарната 2015г.Преди това е заявил че ще прекрати ТД с нас след изтичане на болничните
Трябва ли да ми се даде целият полагаем отпуск за 2015г които е 36 дни защото той има 6 дни които му се полагат от ТЕЛК и 10 дни от синдикатите.
Благодаря на всички за помощта!

Здравейте,
 Мога ли да прекратя ТД след изтичане когато служителят е в болничен?
Случаят е такъв, че когото служителката беше назначена на срочен ТД които е до 10.06.2015г.е била бременна и не сподели с никои от нас. Започна да излиза в болнични и през Месец февруари роди.
Здравейте, служител които работи на постоянен трудов договор мога ли да го преназнача на друго работно място със срочен договор за една година пак при нас . В момента изпълнява длъжността старши възпитател, а се налага да изпълнява длъжността начален учител 1-4 клас.
Благодаря!!!
  Благодаря!!!
Малко помощ, болничните за 2001 до 2005 трябва ли да ги преизчислявам на 80% и 90% според трудовия стаж
Здравейте, малко помощ!!!
Служителка която ще се пенсионира иска от мен УП 2 за периода 87г-96г за да си направи справка за 3 те най подходящи години за пенсия .Искам да знам всяка година на отделен ред ли трябва да е? Благодаря.
Не щом отпуската е за 2013г има право само на 10 дни да прехвърли.Другите 5 дни изгарят.
Да но в КТ пише прекратяване само за платен годишен отпуск.И доколкото знам това требва са стане със заявление от страна на служителя които е в болнични.Нещо не съм съгласна на 100%.
Здравейте,имам служител които е в нетлатен отпуск без трудов стаж и сега ми носи болничен лист.През времето на неплатения отпуск същият е работил при друг работодател които е прекратил трудовите отнощения на 20.12.2013г.Как трябва да постъпя трябва ли моят работодател да прекрати неплатеният отпуск  и каква е процедурата за представянето на болничния лист в НОИ. БЛАГОДАРЯ!!!
Здравейте колеги,моля за помощ. Затруднявям се при изготвянето и издаването на УП 2  в смисъл такъв .

 Служителката започва работа през м 09.1976г за 5 дни и от следващия месец 10.1976г във ведомоста са нанесени суми за обезщетение за бременност и раждане.Как трябва да изготва съответният документ.Благодаря предварително.
 Здравейте,искам да попитам как се изчислява обезщетението по чл.224 от БРЗ или от ОРЗ
Много Благодаря! Успешен ден!
Здравейте колеги с пожелание за много усмивки :
Ако някой може да ми каже когато се издава ТК за първи път тя се вписва в съответния дневник  но въпроса ми е с какъв пореден № продължение от предна година или от първи № за съответната календарана година.
Благодаря !!!!
КАК ДА ИЗБЕРА 3 ТЕ  НАЙ - ДОБРИ ГОДИНИ ЗА ПО ГОЛЯМА ПЕНСИЯ.