Здравейте,  въпроса ми е такъв - кога е необходимо служител да подписва декларация за трудова книжка: когато я предостави във фирмата за съхранение, или когато не иска да я остави във фирмата.
В момента служител, който остави книжката си, подписва  декларация, че е съгласен.

Благодаря
Заварчик на тръби, мисля 3-та степен
Благодаря за бързия отговор. Управителя иска да е освободен поради несправяне с работата, защото има установени некачествени заварки , който са правени от него и на които е правен контрол от фирма.
Назначен е на 10.09.2013 по чл. 68, ал.1, т.2 , като монтажник- От 08.07.2014 е пуснат в неплатен отпуск.
Ами по принцип сме добрички, но явно не е трябвало. Ако може малко разяснения за самоотлъчките, ще сме благодарни
Здравейте, имам такъв случай - работник, който от месец юли е в неплатен отпуск / просто не идва на работа и го пуснахме в неплатен/ , трябва да се освободи, поради установени некачествено направени  заварки от него. Какъв протокол или друг документ , трябва да се направи и разпише от комисия, за да се удостовери некачествената работа и по кой член можем да го освободим.
Благодаря предварително
Не това имах впредвид, просто нямах представа какво ще става от последния болничен нататък, по-сколо ТЕЛК-а се забави. Все пак Ви благодаря за отговора
Той не изяви желание, просто нито се яви на работа, нито донесе болничен, нито напусна. Явно изчакваше комисията да се произнесе, доста късно при това, да издадат болничен два месеца назад, само ни усложняват живота
Здравейте, имам такъв казус: Наш служител беше доста време в болничен, след това в неплатен отпуск. Сега е минал ТЕЛК, издали са му болничен, от 21.12.2013 до 13.02.14, периода, през който е бил в неплатена отпуска и са му дали 50% инвалидност, и невъзможност да работи същата работа, която е имал досега. Как стои въпроса с този болничен, коригират ли се подадените Д1 и Д6,кой е най-добрия вариант за освобождаването му?
Много благодаря за бързия отговор.
Здравейте, искам да попитам, дължат ли се осигуровки върху начислен и изплатен аванс за месец март 2013 и подава ли се декларация 1 и 6

Благодаря
Здравейте, искам да попитам, каква декларация / като бланка / трябва да попълнят работниците , с която да потвърдят съгласието си за опазване на използваните служебни превозни средства и при констатирани нарушения да бъдат глобени.
Благодаря предварително
Благодаря за бързия отговор
Здравейте, имам такъв казус:
Наша служителка се пенсионира, но се оказа, че през 94 - 95 година е имала собствена фирма-ЕТ.
В осигурителната книжка е вписан периода, заверен, но от пенсионното искат история на осигуряването,навярно, защото по време на съществуването на Ет е била и назначена  по договор на друго място. В НАП нямат никаква информация относно ЕТ, а документите на същото са изгубени някъде.
От пенсионното искат да знаят , дали това ЕТ е спряно, т.е то от много години не осъществява дейност, но не се знае дали е подадена в НАП информация за това.
Въпроса ми е, защо от пенсионното са й казали, че ще я пенсионират на минималната пенсия до промяна в обстоятелствата и какво ще стане, ако фирмата не е спряна.
ПП - не са подавани нулеви декларации през годините.

Моля за помощ
Здравейте, имам такъв случай - освободен работник  през 2009 г по чл.328 - намаляване обема на работа. Има изплатено обезщетение по чл.222 , но с ордер, а във ведомостта не е начислено. Сега човека се пенсионира и от пенсионното питат има ли начислено и изплатено обезщетение. Въпроса е , има ли някакви санкции, ако не е начислено обезщетението и трябва ли да се подаде декларация с кореция


Благодаря
Здравейте, имам такъв случай - обжалван и непризнат болничен от НОИ - от м. 09 .2011. Въпросът ми е трябва ли  да се коригира Декларация 1 ? Как се отразяват във ведомостта  тези неприсъствени дни на лицето, след като е за минал период?

Надявам се някой да помогне.