Здравейте!
Имам голяма нужда от помощ! Бременна съм в последни дни на бременността и днес ми сервираха колегите, че фирмата, в която работим изненадващо затворила вчера без намерение повече да отваря. Всички сме в шок. Проверихме и се оказа че от 24.04 е обявена в несъстоятелност. Аз съм в 45-дневен болничен за раждане, който е от 20,04. Какво се случва с мен ако родя тия дни? Самия работодател все още не ме е уведомявал за нищо, не ми е обяснил нищо. Не съм наясно сега ТД важи ли или не? Изобщо не знам какви са ми правата в тази ситуация. Моля ви за помощ и светлина по въпроса!
Благодаря ви предварително!
Благодаря за информацията. Ако наистина не ми позволят да вземам и двете ми остава възможността да прехвърля майчинството си, за да мога да уча или в краен случай да се откажа от него.
Здравейте!
Имам следния въпрос: от април 2012 излизам в 45-дневен болничен за раждане, а в последствие(живот и здраве) и в майчинство. Към днешна дата съм магистър редовно обучение във втори семестър. Завършвам 01.2013г. като веднага след защитата смятам да кандидатствам за редовна докторантура. Въпросът ми е има ли пречка да се запише редовна докторантура, при положение, че съм в отпуск по майчинство. Възможно ли е да получавам обезщетение за майчинство и стипендия за редовен докторант? Никъде не видях да е изяснен такъв казус. Надявам се да можете да ми помогнете. Благодаря предварително!