Здравейте! Бременна съм някъде в 6 г.с. , но още не съм ходила на лекар, за да потвърдят бременността ми. Ще го направя другата седмица. Знам, че в момента, в който кажа на управителката че съм бременна, трябва да имам в себе си документ от лекаря, за бременността. Въпросът ми е веднага ли ще съм защитена от закона или трябва да минат 3 месеца, както съм чувала. И другото нещо, вече работя във фирмата 9 месеца. Имах изпитателен срок от 6 месеца, но не са ме викали за подписване на постоянен договор, което ме кара да си мисля, че ми е подновен автоматично. Има ли опасност заради това нещо да ме уволнят. Само документ от доктора ли трябва да представя, като им кажа новината или и някакъв друг. Благодаря!!! 

P.S. Има ли вариант да си замълча примерно до третия месец, но през този период ако се опитат да ме уволнят да ги спра с този документ или вече е трябвало да съм го предала.
   Здравейте! В списъка за документи, които трябва да отнеса при постъпване на работа, има копие от заповед за прекратяване на трудовия договор. Въпроса ми е имат ли право да го искат и защо го правят, при положение, че в трудовата книжка пише по кой член съм напуснала или освободена!
Никой не е казал, че ми трябват за почивка. Щом имам право, имам, няма значение от колко време работя. Само в България е така, за съжаление! И естествено е, че ще искам отпуска, когато е удобно за всички!
Благодаря за отговорите!
   Здравейте! Предстои ми към края на месеца да започна работа в една търговска верига. На интервюто ми казаха, че право на платен отпуск ще имам след 8-ия месеца във фирмата. Искам да попитам дали това е законно, при положение, че вече имам над 10 месеца трудов стаж. Преди предстоящата работа имам прекъсване от февруари до този момент тази година. И дали тази отпуска ще мога да я ползвам след тези 8 месеца и дали ще ми я изплатят или плачат за съд!!! Благодаря!
Здравейте, искам да питам дали евентуално ако започна нова работа ще имам право на платен годишен отпуск за тази година, след като имам прекъсване от 4 месеца от предишната си работа, на която имам 10 месеца трудов стаж. Благодаря!