Здравейте искам да попитам как според вас трябва да отчетем приход от продажба на билети от концерт. Концерта се провежда в държава извън общността  от фирма Х, ние фирма У сме получатели на част от прихода от билети. Как трябва да бъде документирана сделката,  като имате впредвид че фирма Х е спонсор на фирма У и имат сключен договор за спонсорство.Фирма Х е Българска, а фирма  У е регистрирана в друга държав извън общността .Благодаря  предварително!
Искам да попитам може ли вендинг автомат да бъде регистриран на физическо лице и съответно какви осигуровки дължи ?
Ако разходите по придобиване на актива са по- големи от справедливата му стойност какво правим с разликата над справедливата стойност? И на база на какво нормативно основание правим това?
Здравейте,
искам да попитам може ли да си в неплатен отпуск при един работодател и да започнеш работа през това време на трудов договор при друг работодател.И ако може колко време може да си в неплатен отпуск.
Благодаря предварително!
Здравейте, искам да попитам работя по трудов договор на 8ч., и сам студентка редовно обучение - магистратура и след като родя пак ще сам студентка, полага ли ми се еднократната помощ от 2880лв за майки студентки, според чл.8 от Закона за семейните помощи) и ако ми се полага тази помощ ще мога ли по нормалния начин да си вземам и редовните майчински от НОИ.
Благодаря предварително!
Аз искам да попитам след като съм подала ОКД 5 за прекъсване на самоосигуряването от 01.02.2013г.Нужно ли е да продължа да подавам декл обр.1 всеки месец след това.
Здравейте, искам да попитам трябва ли самоосигуряващо се лице на ЕООД, което не получава доход от фирмата,в която е като собственик на капитала, а само се осигурява на 420лв. и работещо по трудов договор през 2012г да подаде декларация по ЗДФФЛ?