Здравейте колеги и за много години ! Имам коазус , на който се надявам да ми отговорите, въпреки всичката работа в този период на годината. Та питам ви:
Българска фирма има издеден данъчен номер /не ДДС/ в Германия. Предстои й фактуриране на доставка на стока в Германия на ФЛ. Във фактурата кой номер трябва да се посочи ? Трябва ли да бъде издадена на двата езика ? Начислява ли се ДДС и коя ставка /20% или 19%/ ? Къде в дневника / в коя колонка/ се посочват дан. основа и данъка ? Какво е основанието за начисляване или не начаисляване на ДДС /какво се цитира във фактурата  ? Ако начислим ДДС и то трбва да се плати в Германия, кой задейства тази процедура ?
Благодаря ви предварително ! Лека и успешна да ви е годината.
Здравейте,  имам следния казус и се нуждая от малко помощ. Фирма закупува компоненти за създаване на машина за копане на крипто валути. Има ли права да ползва ДДС-то на този актив. Благодаря ви!
Благодаря ви за бързия отговор. Усмихнат ден !!!
         Здравейте, искам да ви помоля за малко помощ. Личен лекар, регистриран като ЕТ, ползващ личния си автомобил за посещения, има ли право  на разхода за гориво, за което е издадена фактура на ЕТ-то. Доколкото разбрах няма как да се сключи договор за наем, което да е основание за ползване на този разход. Затова не мога да разбера какво трябва да е на лица, за да се ползва този разход.
         Благодаря ви предварително !  :blush:
Здравейте!
Ще ви помоля за малко помощ. Имам износ на стока извън ЕС. Трябва ли да издам фактура на клиента ? Ако трябва да издам такава, кое трябва да осчетоводя фактурата или митническата декларация ?
Здравейте,
имам малка питанка. Аз съм регистрирана по ДДС ф-ма. Получавам стока от Китай с фактура. Обаче стоката е с малка стойност и нямам митническа декларация. Как да я осчетоводя сега тази ф-ра от доставчик извън ЕС  без митническа декларация. Ще се радвам въпреки затрупаните ангажименти с ДДС, приключване, данък Уикенд и т.н., някой да ми отговори.
  Благодаря ви !!!
Здравейте,
объркването е пълно, така че искам да ви попитам: При начислени и изплатени дивиденти през 2012г. на чуждестранно ФЛ, трябва ли да се подава декларация по чл.50.
Благодаря ви !
Много благодаря за бързия и точен отговор. :)
Здравейте,
искам да попитам когато през 2012 сме на числили и изплатили дивиденти на местни ФЛ, трябва ли да подадем декларация по чл.55 и ако да до кога?
Благодаря за отделеното време.