:good:Успях!След месец обаждане по телефони,писане мейли и т.н.Смятайте си данъка и проверявайте какво ви се начислява в общината!
Е да по наредба съм го смятал данъка и по калкулатор излиза едно и също,по-малко от това,което виждам в НАП!След като в талона има писана екокатегория,няма как да липсва в  КАТ,поне копие на талона имат.Тогава как ще ми направят нов талон,ако го изгубя.Става въпрос за регистрация 2014.Да рабирам,който няма екокатегория от КАТ не са  изпратили данни с екокатегория.Просто за автомобили преди 2016 не са изпращали  информация.Би трябвало общината да си свърши работата!Защото регистрацията е направрна при тях на място.В КАТ ще ми кажат,че не подават данни за автомобили до 2016.Отивайте в общината.В общината ми отговарят,че в базата данни автомобила е без екокатегория. Параграф 22!Иди доказвай,че нямаш сестра!
Четене на екокатегория EURO 3  в реално време през 2020,която е вписана в талона 2014 би трябвало да се прочете вярно като EURO 3 , а не без екокатегория.В противен случай излиза,че талонът издаден от КАТ е фалшив,или Общината не е изискала цялата информация,защото така и е изгодно.
Това означава,че има умишлен пропуск в системата,в полза на бирника!Не се касае за бъркане в системата от някой служител,разбира се!Най-често оправдание е -системата това ми дава,независимо дали е спазен закона или не.Т.е. системата е над закона!Как веднъж не сбъркаха да вземат по-малък данък?
В графата  модификация на автомобила в първата секция за данък без отстъпка,освен модификация допълних ЕКОКАТЕГОРИЯ  ЕВРО 3.Приложих файл със сканиран големия талон.В краен случай ще отида на място в Общината,но защо трябва да си губя времето,за това,че някой не си върши работата или се опитва отново да краде от хората!За 2019 също съм платил по-гомям данък.Ще изкам да ми възстановят надвзетия данък!
Подадох декларация през сайта на НАП,като в графата  допълних ЕКОКАТЕГОРИЯ  ЕВРО 3.Очаквам реакция.Трябва да си защитаваме правата до дупка!
Подадох декларация през сайта на НАП,като в графата  модификация допълних ЕКОКАТЕГОРИЯ  ЕВРО 3.Очаквам реакция.Трябва да си защитаваме правата си до дупка!
Подадох декларация през сайта на НАП,като в графата  допълних ЕКОКАТЕГОРИЯ  ЕВРО 3.Очаквам реакция.Трябва да си защитаваме правата до дупка!
Здравейте!
И данъка на колата ми е изчислен без екокатегория!Данъка ми е изчислен с 30лв. повече.Два пъти подавах жалба през сайта на столична община.Втория път изпратих копие на талон.Там пише EURO3.Отговарят ми по един и същ начин,че сметнал грешно,обърквайки годините на колата.В общината е регистрирана 2014г. и имат копие на талона.Изпратих трета жалба до кмета на столична община и вече месец нямам отговор.Какво да направя?