Здравейт,

дали може да ми кажете къде е указано ограничение, че назначените по чл.114 от КТ би следвало да работят до 40 часа месечно?

Предварително благодаря.
Здравейте,

ако служетел е назначен по чл.114 от КТ то може ли:
- да е посочено, че ще работи само през събота и неделя? Ако да то тогава:
- как ще се посочи каква ще е работната заплата в трудовият договор на лицето, тъй като всеки месец ще има различен брой работни дни.
- как ще се посочи в трудовият договор каква ще е полагаемата отпуска - като "полагаем годишен отпуск пропорционално на отработеното"  ли?
Здравейте,

имам дилема по отношение на разхода на гориво. Автомобила е нов, има си документация и там е посочена разходната норма. Но собственика твърди, че автомобила гори доста повече от написаното. Въпроса ми е дали при наличие на техническа характеристика на автомобила и наличен протокол от собственика за по-висок разход какви доказателства да събирам за да мога да съм изрядна при проверка  от НАП?
Аз и затова реших да питам за този управител - дали и друг се е сблъсквал с подобно нещо.
А собственика при положение, че към момента се осигурява като самоосигуряващо се лице през друг булстат пак ли трябва да подава ОКД 5? Нали не би следвало да внася втори път осигуровки като самоосигуряващо се лице?
Здравейте, имам затруднение по отношение на едно ЕООД.
ЕООД-то има собственик, който ще работи в дружеството. Тъй като се самоосигурява през друго дружество то за собственика не възниква задължение да се самоосигурява и в ЕООД-то. Но това ЕООД има вписан управител, различен от собственика. Управителя няма да работи в дружеството - от тук въпроса ми е дали е възможно това, да има Управител, различен от собственика, който да не получава възнаграждение съответно да не се плащат осигуровки?
Здравейте,
при сключен договор с Бюрото по труда сме назначили работник с условието, че ще работи за нас не по-малко от 1 година, а от Бюрото по труда ще ни изплащат част от осигуровките за този служител в продължение на половин година.
Как би следвало да отразя плащането на осигуровки от Бюрото по труда (те постъпват по нашата банкова сметка след като сме си платили цялата сума на осигуровките)