Здравейте! Българска фирма ЕООД има сключен договор с немска фирма за извършване на текущ ремонт на сграда. Има сключен граждански договор с чуждестранно лице /български гражданин с продължително пребиваване в Германия, установен трайно в Германия/ за извършване на услуги по изкърпване и полагане на боя на стените. Какви данъци и осигуровки ще заплатим за изплатения хонорар /договорен 5000 евро/?
Извинявам се ако въпросът ми не е за тази тема.
Здравейте! В случай, че и годишен отчет за дейността не сме подали в НСИ към момента, как подаваме декларация по чл.92, за да декларираме авансови вноски? Декларацията за момента е обвързана с подаването на ГОД.
Ако сте удържали окончателен данък за дохода, не се издава СИС. Напишете си някакъв документ с необходимите реквизити и го разпишете двустранно.

Благодаря Ви! Да удържала съм окончателния данък. Сега следва да си подам чл.55. Този документ би ли вършил работа при подаване на ГДД за лицето?
Здравейте, колеги! Въпросът ми е сходен по темата и да не отварям нова... Наемодателката ми е ЧФЛ. Каква сметка за изплатени суми да й издам или какъв документ въобще за дохода, получен през 2014-та?