Неплатения отпуск с трудов стаж аз го записвам в рекапитулация като сума и брой дни в месеца. :P
    !!! В този форум дори българите от турски и цигански етнически произход пишат на КИРИЛИЦА   (с факта, че това не са писменни знаци само за хартиен носител се е съобразил даже човек като Бил Гейтс така, че да се съобразите и Вие няма да Ви навреди) 



::) Е, това много ми хареса! ;D ;D ;D
Да, грешката ми в случая в поста ми е печатна, става въпрос за 0г,04м,14 д.
А иначе за "Изслужено време и старост" и Осигурителе стаж и възраст" пък въобще не ми беше хрумвало. :swoon: Остава и това да има значение и вече ще оплескаме УП-тата окончателно. Благодаря за отговорите! ::)
И все пак може ли някой да сподели как точно нанася и изчислява периода в УП2, когато имамаме непълно работно време?
Доколкото знам в УП 2 в графа 3 се попълва трудовия стаж на лицето. Когато то работи на непълно работно време, в случая на 5 ч/ден, трудовия стаж се попълва отново в календарни дни. Защо от НОИ ми връщат въпросното УП2 и изискване за корекция на периода на 5 ч/ден? Ето и конкретния пример: период от 01.02.2009 до 15.06.2009 на 5ч/ден аз съм вписала в УП2 като общо 14 дни, 05 месеца и 0 години, което отговаря на трудовия стаж. Но от НОИ този период е изчислен като 23 дни, 02 месеца и 0 години. Кое е правилното :icon_question:
В указанията на УП 2 никъде не е упоменато точно как се попълва графа 3 и аз смятам, че следа кот става въпрос за ПЕРИОД, от който се изчислява размера на пенсията, значи става въпрос за календарен период, а не за осигурителен стаж.
Отделно на същото лице е издадено и УП3, в което се посочва осигурителния стаж на 5 ч/ден.