Назначиха ме в тази фирма, за да ми помогнат - да мога да вземам 340 лв през втората година. Всеки месец аз им давам по 20 лв, за да ми плащат здр. осигуровки през фирмата.
Чудех се, дали ако забременея и изляза в болнични(в момента ползвам отпуск за дете до навършване на 2 г.), това няма да е в ущърб на фирмата.Да не се наложи аз да си внасям някакви осигуровки? Иначе там съм назначена на 470 лв. Все пак те просто искаха да ми помогнат.

Благодаря предварително на всички!
А има ли значение кога ще забременея? Как ще стои въпроса, ако това се случи през февруари? От кога ще започна да вземам майчинство за второто дете?
В момента ползвам отпуск за отглеждане на дете до 2 год. Иначе се водя на работа.
Здравейте!  Много се надявам да ме посъветвате как да постъпя така, че да е най – изгодно за мен.
 В момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 г. Дъщеря ни се роди на 20 юли 2013г. Същата година работех на срочен трудов договор на 4 часа в размер на 290 лв.  Той не ми беше подновен и се оказах без работа, но тъй като 45 дни преди раждането  още бях на работа се получи т.н. заварено положение и имах щастието да вземам майчинство първата година в размер на 340 лв. Малко преди  навършване на 1 г. на детето ми, намерих фирма, която ме назначи фиктивно.И така от 23.07.2014 г. съм назначена на трудов договор за неопределено време с месечен размер на възнаграждението от  470 лв.

Със съпруга ми плануваме да имаме второ дете. Истината е, че не знаем кога да пристъпим към действия, защото не зная дали ще имам право на някакво майчинство. Чета по форумите за някакви майчинства +50% от обезщетението за първо дете и съвсем се обърквам. Бихте ли ми дали компетентен съвет, защото се оказва, че в България, за да имаш второ дете,  предварително трябва да си проучил добре въпроса, за да не се окажеш накрая без никаква финансова подкрепа……

Благодаря предварително на всички, които биха ме посъветвали компетентно!
Здравейте! Случаят ми е следният.Имам 24 м трудов стаж.Работех на срочен договор,който не ми беше подновен .Той изтече на 31.08.2013,а аз излязох в 45 дни преди раждане на 06.07.2013.Понеже съм била в заварено положение ми казаха,че през първата година ще вземам майчинство,но после не.Много съм объркана по въпроса за майчинството втората година.Регистрирах се като безработна в БТ/така ме посъветваха/.
Молв ви да ми дадете съвет какда постъпя,така че да е най-добре за мен.Съпругът ми е със скромна заплата и незная как ще се справяме после.
Дъщеря ни се роди на 20.07.2013,което означава че ще вземам обезщетение до 20.07.2014.Може ли от 21.07.2014 да ме назначат фиктивно на работа на 4 часов работен ден/за да внасям по малко осигуровки/ и от 22.07.2014 да изляза в отпуск за отглеждане на дете до 2 г./незнам по кой член е това,просто съм чула че така правят/.Това че съм на 4 часа означава ли по малко майчинство?
Благодаря ви предварително!