Привет - винаги удръжките се изчисляват върху осигурителния доход. Дръпни си едно програмче за хонорарни сметки - чудесна работа върши. Само трябва да съобразиш МРЗ - от 01.01.2011 г. се промени от 240.00 лв. на 270.00 лв. Ще пробвам да я прикача - ако нещо не става виж в odit.info - тук е с МРЗ 270.00 лв  :thumbup:
Привет. Ако имате предвид Декларации 1 - подава, за всички, за които е необходимо /най-често за лица, получаващи хонорари, работещи по трудови правоотношения някъде - независимо от размера на възнаграждениегто/. Уточнете какво точно ви интересува.
Привет на всички. ГД със студент се разглежда като ГД с безработен само когато студентът е редовно обучение. Университетът се уведомява само в случай, когато възнаграждението, след приспадане на съответния % НПР /в повечето случаи 25 %/ е по-голямо от МРЗ за дадения период. Добре е лицето, на което се изплаща възнаграждението да "декларира" факта, че е студент редовно обучение  :smile1: да си имаме доказателство за причината, поради която не сте му удържали осигурителни вноски  :thumbup: