Здравейте,
имам следното питане:
Имам лице което работи по трудов договор при двама работодатели съответно на по 4 часа при всеки. Може ли да назнача лицето при трети работодател пак на трудов договор по чл.111 от КТ за 1 час на ден ?
Здравейте,
Имам следния въпрос. Фирма, която се занимава с осъществяването на парични преводи, фактурира платежни услуги на своите клиенти и съответно не начислява дължимия данък въз основа на чл. 46 т.3 от ЗДДС.
Фирмата има подизпълнители, като някой от тях също не начисляват дължимия данък също въз основа на посочения чл. от закона, обаче други начисляват ДДС и тук се поражда въпроса. Има ли право на приспадане на данъчния кредит от доставчици , които начисляват дължим данък за платежни услуги при положение, че други такива не начисляват ?
Имам следното питане, подадена декл. по чл. 29а, ал.4 от ЗДДФЛ, като е отбелязано облагане по чл. 28 от ЗДДФЛ за следващите 5 години, въпроса ми е като чета ЗДДФЛ и по точно чл.28 годишната данъчна основа се формира , като облагаемия доход по чл. 26 се намали с осигуровките. А облагаемия доход по чл. 26 се формира по реда на ЗКПО т.е. да разбирам ли, че Зем.производител рег.по ЗДДС при подадена деклр. по чл. 29 , ал.4 се облага като формира резултат съгласно ЗКПО или приходите за 2014 г. ги намаля с нормативно признати разходи ?