Да в системата на НАП имам УВЕДОМЛЕНИЕ за приемане на данни от Справката-декларация по ЗДДС, дневника за покупки и дневника за продажби, за отчетен период  Ноември 2013 г., с входящ номер. Притесних се, защото до сега винаги съм получавала и потвърждение на електронната поща, а сега нямам.
 
Здравейте, вчера подадох справка декл. по ЗДДС, имам уведомление с входящ номер , но не получих потвърждение на електронната си поща. На някой случвало ли му се е ?
Здравейте, моля за малко помощ. В м. Септември имам ДДС за възстановяване 80 лева, сега месец Октомври имам ДДС за внасяне 200 лева. В справка декларация за ДДС попълвам в кл. 70 - 80 лв., а в кл. 71 - 120 лв. и процедурата ми приключва. Правилно ли е ?
Много ви благодаря за помоща, бях решила да ходя за консултации в НАП, така ме посъветваха като звънях на телефоните им.

Поздрав и хубав ден :)
Забравих да кажа, от митници казаха, че щом няма внос на физ.носител, няма митническа декл. и не се дължи мито и ддс....Благодаря ви предварително, за отговорите..
Софтуерът не е изработен специално за нашата фирма. Но не е записан и на технически носител.Софтуерът е за звукозапис и е поръчан по интеренет, платен е с пейпал, след което е предоставена парола за достъп до сайта на продавача и е изтеглен от там.Българската фирма получава  ако мога така да го нареча нещо подобно на фактура на което пише поръчка- с данни за продавач, купувача продукт и стойност.Продавачът е от САЩ и е ДЗЛ.Трябва ли да си самоначислим ддс? Как се процедира в този случай?
Здравейте, софтуера не е стандартен по смисъла на ЗДДС се тълкува като услуга, като собственикът, юридическо лице /рег.по ДДС/ е свалил софтуера направо от сайт, няма физически внос. Доставчикът е ЗДЛ, САЩ.
Здравейте! Някой може ли да помогне...Фирма рег.по ДДС закупува софтуер от САЩ като получава парола за достъп и си дърпа софтуера от сайта. Няма физическа доставка. Ако някой е имал подобен случай може ли да помогне относно ДДС -то.Трябва ли да съставям протокол и да си го самоничислявам, да включвам ли ф-те в дневниците за покупки и продажби...Благодаря ви !
Да, имам сключен граждански договор за счетоводно обслужване.Една позната ме помоли, до сега не съм се занимавала конкретно с цялостно счетоводно обслужване и сключихме договор, в който се уговорихме по 50 лева на месец като сумата се изплаща еднократно в края на тримесечие.Получавам 240 лв. майчинство и не знам в този случай как да оформя сметката за изплатени суми.
Здравейте, в отпуск за гледане на дете до 2 год. съм. Имам граждански договор за 150 лева. Каква сметка трябва да изготвям ежемесечно и подава ли се декларация обр. 1 и 6 за лицето по граждански договор ? Фирмата е само със СОЛ и за него подавам обр. 1.Благодаря ви предваротелно!