Извинете ме, писах, но не се публикува! Да, всичко се е случило в реда, в който го описвате. Отглеждането на дете до 2 г. е прехвърлено на бабата през 2017 г. Майката сега роди за втори път. За съжаление имах грешна информация, че промяна в обстоятелствата се декларира едва след раждането, а се оказва, че след издаването на болничния за 45 дни. Не знам кое/кои приложения се представят в НОИ. Във фирмата - Приложение 12 и Приложение 8.
Здравейте! Нуждая се от помощта Ви! Служителка прехвърли отглеждането на първото си дете до 2-год. на бабата. Второто раждане вече е факт, майчинството няма да се прехвърля. Коя какви документи трябва да подаде към фирмата и НОИ? Първите промени, които трябва да се декларират, с издаване на болничния за 45 дена ли са обвързани или с раждането? Благодаря Ви предварително!
И последен въпрос - работникът е със сумарно работно време - за БТВ само основната заплата ли приемам?
Благодаря много! По какви съображения ще оставите повече от един ден? И последен въпрос - работникът е със сумарно работно време - за БТВ само основната заплата ли приемам?
Здравейте! Моля ви за помощ! Работникът придобива право на пенсия. Ще бъде освободен от фирмата с негова молба от 03.01.2014г. Ще подаде документи за пенсиониране, но пак ще се върне на работа. Колко дни трябва да бъде прекъсването? Във връзка с това прекъсване ще му се дължи обезщетение по чл. 222, ал.3,нали? Сумата на обезщетението във ведомостта за месец януари ли се вписва? Благодаря предварително!