Благодаря Ви
Здравейте !  Имам следният въпрос: Фирма в България/дъщерна/ ще начислява дивидент в полза на ЧЮЛ отстраначленка на ЕС /която се явява фирма -майка/. Следва ли да начисли данъкпризточника 5% за тези дивиденти или не, като се има в предвид разпоредбата на чл.194 ал.3 т.3.от ЗКПО.
За пояснение -няма скрито разпределение на печалбата. Фирмата вБългария дължи ли данък при източника или не? И ако да -според кой нормативен акт?
Благодаря за помощта на отзовалите се
благодаря ви. Предполагам , че няма да има проблем при завеждането на актива в счетоводството през м.януари , когато е и регистриран в КАТ, въпреки , че договора е от декември 2013 г .
 А при плащането фирмата трябва ли да се удържи данък в/у дохода на това физическо лице ?
имам следния въпрос: фирма от България, регистрирана по ДДС, която не е дилър закупува от физическо лице от ЕС / което не  е от България/ лек автомобил втора употреба. Налице е договор. Фирмата в България дължи ли ДДС за автомобила?
Ако да, с протокол ли го начислява?
Благодаря на всички отзовали се
Здравейте! Искам да попитам нещо по вечната тема ГД :
Фирма наема  лице за извършване на определена работа за 1 месец - периода обхваща датите 21,05 - 19,06,2012 г.Лицето я предава в срок и предстои изплащане. СИС в случая две ли ще бъдат - за май и за юни или една с цялата сума за юни? Декл 1 за двата месеца ли ще се подаде или само за юни. Моля разяснете детайлите, ще ви бъда много благодарна
Здравейте! Моля за вашето становище по следния казус:
Предприятие за производство на готови храни в края на годината предоставя на
персонала си като подарък продукция, която то произвежда . Консервите са годни за консумация, но не могат да се реализират на пазара, тъй като са с леки външни дефекти , напр. леко надраскване на кутиите. /Не са бракувани./ Как следва да се осчетоводи този разход за предприятието и как да се обложи?  "Персонала" не попада в кръга на лицата , към които даренията се признават за разход. Социален разход ли е по своята същност и следва ли да се начисли 10% окончателен данък? Начислява ли се ДДС и в двата случая / дарение ; социален разход/
Благодаря  предварително на отзовалите се