в Д6 попълвате само една колона - тази с код 4

Редовната Д6 е подадена с кодове за плащане 4,5 и 8 - мислете за това като за три отделни Д6

И не "назначено" по ГД!!!

Благодаря!
Подал съм Д6 с код корекция за код 4 с реалните суми след намалението. Върнати са основание, че не се равняват сумите по Д1 и Д6, като неравнението е точно тази сума, с която ги намалих
Здравейте,
Имам следния проблем - ФЗ назначено по ГР декларира, че се осигурява по друг ГД на сума по-висока от МРЗ след приспадане на НПР. Съответно са му удържани осигуровки и по втория ГД и има подадена Д1 и Д6. В последствие се оказва, че лицето се е било объркало за първия ГД, който е прекратен преди време. Реално не е трябвало да се подава Д1, защото сумата по втория ГД е доста под МРЗ. Пробвам да залича Д1 - подавам същата като вече приетата такава с код Заличаване. Редовната Д6 е подадена с кодове за плащане 4,5 и 8. Корекцията засяга код 4 и аз подавам тази колона с код Корекция и сумите които реално трябва да се получат след намалението, а в колона 5 нищо не подавам. Декларациите не са приети поради разминаване в декларираните суми. Трябва ли да отбележа и код плащане 5 с код корекция и да попълня данните от редовната Д6? Как трябва да се коригират данните?
т.е. не трябва да се подава нова ОКД5 и подаване на д1 като пенисонер е достатъчно
Здравейте,
СОЛ пенсионер е подал ОКД5, с която декларира, че иска да си внася осигуровки на ниския процент. Сега, обаче, вече решава, че иска да се осиурява само здравно. Какво следва да се направи, за да се случи това?
Благодаря
Фирма иска да сключи договор за реклама и представителсвто с физически лица.  ФЛ трябва да извършват рекламна, маркетингва, консултатска дейност, с цел полуляризиране дейността на фирмата. Лицата не са СОЛ. Фирмата не желае да сключва ТД с лицата. Ако се сключи такъв вид договор за реклама дали няма да бъде сметнат за прикрит ТД от проверяващите? Как стои въпроса  оигуровките? Кой следва да ги плати?
Пише че е изплаща само при простигане на целта
Здравейте,
При изчисляване на платения отпуск включва ли се бонус към базата за изчисление?
Бонуса е заложен в ТД на служителите, като се дава при постигане на определени цели посочени във вътрешните правила. Има твърдо определен бонус, който се изплаща при постигане на определа цем (месечен приход). Ако целта не се постигне то бонуса не се дава - т.е. според мен няма постоянен характер?
Здравейте, имам следния, може би, малко странен въпрос:
СОЛ свободна професия (адвокат) с подадена ОКД5 по ЕГН преди доста време сега става управител на Еднолично адвокатско дружество. Лицето ще се осигурява по подадената вече ОКД5 за свободна професия. Доколото разбрах сега трябва да се подаде ОКД5 през булстат на дружеството за стартиране на дейност, без да се посочва нищо за оигуряването. Въпросът ми е в полето "упражнявам дейност като" какво е редно да се избере - свободна професия, съдружник в неперсонифицирани дружества или друго? Благодаря!
Здравейте,
Бих искал да запитам какви счетоводни записвания следва да се направят при възложителя на ишлеме? При положение, че той купува материалите с фактура и ги предава на изпълнител. Ако останат след изпълнението на поръчка материалите се връщат обратно. Какви са записвания още при купуване на материалите, предаването им на изпълнителя, при връщане на част от тях (ако се налага), при заприхождаването на продукцията, при продаването и изписването на продукцията?

Благодаря Ви!