Благодаря marpan_64. Последните 11 месеца бях в неплатен отпуск за гледане на дете,а преди това в майчинство и не ми дължат заплати. В договора пише до 10 то число на следващия месец (за заплатите) . Явно ще е когато те си решат. А повече ме интересува трябва ли да чакам сега за да се регистрирам в нои и да ми изчислят и почнат плащане на обезщетението.
При мен ситуацията е същата като при kupolsfc,с тази разлика, че аз днес се регистрирах в АЗ. Въпросът ми е кога трябва да отида до НОИ,след като имам да получавам обезщетения по чл. 222 и чл.224., трябва ли да си подам там документите сега, а те да започнат плащане чак след 12 .07. или да отида след като вече получа въпросните обезщетения. И другият ми въпрос е какъв е срока за получаването на обезщетението за неползван годишен отпуск,тъй като работодателя ми е написал да си пратя книжка чак през месец Август за да нанесе данните за обезщетението.
 P.G.H.R. да и на мен ми е странно, но отпуска ми беше до 10.06 включително,а днес аз сама се обадих на счетоводителката за да я питам какво да правя и пратих трудовата книжка,дано ми я оформят за този кратък срок и пратят нужните документи защото седалището на фирмата е  в друг град.
Много благодаря за бързия отговор,значи все пак ще има смисъл изобщо да се регистрирам на трудовата борса,след като разбера по кой точно член ще ме съкратят. Извинявам се но ми изникна още един въпрос ,регистрацията трябва да стане в 7 дневен срок от прекратяването, за седем работни дни ли става въпрос, тъй като договора ми най-вероятно ще бъде прекратен от 11.06. 2018г.,срока да се регистрирам до края на седмицата ли ще е или до 19. 06.
Здравейте много ще съм благодарна ако ми отговорите на следния въпрос - след дълго отсъствие от работното ми място поради болнични и майчинство,преминало в още една бременност и още едно майчинство,общо 7г ми предстои съкращение поради закриване на работното ми място. Имам дете на 2 г и 11 м като за последните 11 месеца съм ползвала неплатен отпуск по чл.167а. Въпросът ми е ,ще имам ли право на борса,за какъв период (имам над 9г трудов стаж-като е включено и времето на майчинството и неплатения отпуск) и на каква база ще се изчисли обезщетението след като нямам осигурителен доход за последните 11 месеца.
Здравейте бих искала да попитам след като вече съм използвала неплатен отпуск за гледане на едното си дете в размер на 6 месеца,как точно се процедира( какви документи са необходими) за продължаването му още 5 месеца прехвърлени от бащата и има ли право работодателя да му ги откаже. И още един въпрос имам по-голямо дете на 5г което посещава детска градина мога ли да ползвам и за него тези месеци неплатен отпуск.