Ако сте работила по-малко от 12 месеца, запишете се отново и си вземете остатъка. Или частта от него за периода докато си намерите работа. Това няма да Ви навреди. Трите години от ОТПУСКАНЕТО на обезщетението така и така си текат. "Довземането" нито увеличава този срок, нито го премества във времето.
Работя вече 2 години след борса. "Довземането" има срок ли?
[Прави ми впечатление израза: "съм ползвала ..три от осем месеца". Това означава ли, че сте прекратили борсата и сте почнали работа? Ако е така, ако прекъсването /работата по ТД/ е под 12 месеца и ако сте спазили 7-дневния срок за деклариране в НОИ на почването на работа, то сега ще имате право на остатъка от вече отпуснатото обезщетение.]
Да, започнах работа на 3-тия месец. Благодаря за бързия отговор, т.е. шансът за пълна борса е нулев. Няма смисъл да използвам сега правото си на борса, защото и предишното обезщетение не беше много повече от 200лв :)
Здравейте, офисът на фирмата се мести в друг град, формално засега, без променена регистрация и седалище. Аз не искам да се местя там и обмислям след няколко дни да си пусна предизвестие за напускане. Как мога да ползвам пълна борса при положение, че съм ползвала през последните три години борса /три от осем месеца/?  Дали ще имам право на пълна борса- 1) в случай на "Закриване на щата"  по чл.328.  2) ако започна на друго място за седмица -две и да бъда освободена по чл. 325 т.3.?
Здравейте,
интересува ме има ли калкулатор за изчисляване на полагаемото обезщетение поради временна нетрудоспособност по общо заболяване. С една дума - за изчисляване на болнични!!!