Здравейте, във връзка с промените в Закона за ЗО искам да попитам безработно лице, което към 31.12.2015 има внесени вноски за 36 месеца и възстановени права, ще ги загуби ли от 01.01.2016, ако няма вноски за 60 месеца?
Здравейте, колеги, бихте ли споделили, ако знаете,  като какъв разход се осчетоводява покупката на спортен уред /в случая тенис маса/ за персонала, като стойността е над прага на същественост на ДМА? Благодаря предварително  :smile1:
Благодаря на всички, но ситуацията не е толкова сложна ... Наличността беше доста голяма, една част собствениците изчистиха с разпределение на печалба и дивидент съответно, но все пак наличност остана и то наистина поради невземане на документи ...
Здравейте, предварително се извинявам, ако въпросът вече е коментиран, но не успях да намеря подобна тема ...
Възможно ли е голямата наличност на каса да бъде изчистена, като се отнесе на други разходи /недокументирани/ и съответно преобразуван финансовият резултат с тази сума?
Здравейте колеги! Моля ако някой знае да каже кой номер е съдебното решение на ВАС, с което е определено , че за целите на ЗКПО давностният срок по чл.37 (1) т.1 -

"Чл. 37. (1) (Доп. - ДВ, бр. 106 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г., предишен текст на чл. 37, изм. - ДВ, бр. 100 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) Непризнатите за данъчни цели приходи и разходи от последващи оценки и от отписване на вземания по реда на чл. 34 се признават за данъчни цели най-рано в годината, в която настъпи едно от следните обстоятелства:
1. (изм. - ДВ, бр. 100 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) изтичане на три години за вземанията с тригодишен давностен срок или на 5 години за вземанията с петгодишен давностен срок от момента, в който вземането е станало изискуемо;" 

е 5 години , без да се вземе под внимание прекъсването на давността съгласно чл.116, чл.117 от Закона за задълженията и договорите (ЗЗД).

Благодаря предварително!
Благодаря Ви за отговора, обаче точно тази забележка със звездичката ме притеснява в случая, тъй като  не знам какъв обем трябва да впиша във формуляра за регистрация. Тъй като искам да подам декларация за изпращания за януари 2014, която няма да бъде нулева, това означава ли, че във формуляра за регистрация трябва да впиша същия този обем за януари, защото това ще бъде кумулативния обем от началото на годината?
Здравейте, от въвеждането на системата по Интрастат до 2013 вкл фирмата е имала задължение за подаване и по двата потока, но за 2014 е под праговете за деклариране и вече в системата излиза съобщение, че не е регистриран Интрастат оператор... Бих искала да попитам, ако решим да продължим да подаваме декларации и подадем регистрационен формуляр това за доброволна регистрация ли ще се счита и какъв обем на вътреобщностна търговия трябва да посочим във формуляра - този за 2013 или текущия за 2014?

Благодаря предварително!
Моля колегите, които имат дълготрайни активи фотоволтаични електроцентрали , състоящи се от метална конструкция, модули инвертори и техническо оборудване на трафопостове да споделят в данъчно- амортизационния план в коя категория ги посочват:

а) в I-ва категория като ... съоръжения, предавателни устройства, преносители на ел.енергия ...
или
б) в II-ра категория - машини, производствено оборудване, апаратура

Има ли някакви указания или препоръки от данъчната администрация

Благодаря предварително