Здравейте,фирмата ни е регистрирана по ДДС.През 2011 година в дневинка на покупките попада фактура която не е за нас.Сега откривам грешката .Как да я сторирам.
Не мога да помоля доставчика да я анулира ,защото фактурата му е правилно издадена и оригиналният екземпляр е във фирмата на получателя.При нас е попаднало копие ,което е осчетоводено по не внимание.
Моля,за съвет как да постъпя!
да ,ще се плащат осигуровки ,но идеята е за възнаграждението като член на съвета на директорите да не се осигурява върху 885.лв,като по ДУК
Лице по трудов договор получава месечна заплата в размер на 506 ,мин.осиг.доход  е 885.Осигуровката е върху 885 лв.В същото време лицето е член на съвета на директорите на акционерно дружество и по решение на общото събрание получава месечно възнаграждение в размер на 100 лв. . Въпроса ми е може ли тези 100 лв да се изплащат във вид на граждански договор или по някакъв друг начин,защото ако се плащат по дук,мин.осиг.доход е 885 лв. ще се получи така,че за тези 100 лв. ще има да плаща осигуровки.
Как и върху каква сума трябва да се осигури лице,член на СД ,което получава месечно възнаграждение по решение на ОС на акционерите в размер на 100 лв. и в същото време работи на трудов договор във същата фирма.
Имаме закупени ДА,частично финансирани със средства от ЕФ.В ДАП активите са с амортизируема стойност ,намалена със стойността на финансирането.При брутния подход в ГДД фин.резултат се намалява със стойността на отчетените приходи от финансирания.Моля,да ме посъветвате на кой ред от ГДД ,защото нещо се обърках.
Благодаря!
Фирма от Русия има задължение към нас от м. април 2008 год.Сумата е в размер на 160 хил.лв.Последен превод имат направен миналата година през м. април.От тогава до сега не е постъпила и стотинка ,въпреки че сме им изпратили две напомнителни писма.Моля, за съвет какво да направя с това вземане.Давностния срок е изтекъл.Според мен и шефа няма шанс да си получи парите.
Благодаря предварително!
Може ли да пуснете примерна бланка на молбата за корекция.Ще бъда много благодарна.
Извинявам се ,продажната цена ще е малко над тази на оценителя 3-4 хил.лв.
Вече съм сигурна,че това е и дан основа,а по обратният път ще си вкарам таксите.
Благодаря ти!
Благодаря ,Катя!
Последните дни изчетох толкова информация по това ДДС,че просто не е истина.
Имам следният случай.Трябва да се изповяда сделса до края на месец януари.

Недвижим имот-нова сграда
Балансова стойност към 31.12.11 г.                         -659      хил.лв.,
оценка от лицензиран оценител в м.януари 2012 г. - 286       хил.лв.
данъчна оценка   от м.януари 2012 г.                     - 312 545 лв.       
Мисля,данъчната ми основа да е сумата на оценителката .Какво ще ме посъветваш?А какво ще правя с тази загуба.....

Как го тълкувате?