Да, трябва, там имате ЗО в/у неплатен отпуск. Другият вариант е да го освободите, тогава нищо няма да подавате.
Няма смисъл да пишете годината в пълномощното. Годината ще си я напишете прикачвайки ГФО. Важно е ясно да е написано, че ще представлявате дружеството пред Агенцията по вписванията във връзка с публикуването на ГФО.
Декларация по чл.13, ал. 5 се попълва и подписва от заявителя.
ако фирмата няма да осъществява дейност-тогава не внася здравно, другият вариант е да си назначи управител, ако фирмата ще осъществява дейност и тогава той няма да дължи здравно, ще е само съдружник без да упражнява дейност
не се подава нищо в НАП, на база пенсионното решение спира да се осигурява, остава само здравното- 33.60лв. на месец
Здравейте, предполагам имате счетоводител, обърнете се към него. По принцип самото попълване не е нищо особено.   Късмет и скорошно оздравяване!
вземете си автомобил под наем, а вашите ги отдайте под наем да друга фирма, иначе за собствените леки автомобили нямате право на ДК.
няма да имате проблеми, стига да имате данните за попълването и годишните декларации, напоследък все такива книжки заверявам на клиенти, които до сега не са се сещали, че трябва да имат и осигурителни книжки. Да, малко е неприятно, но няма как, все някой трябва да свърши и това.
Успех!
може, плащате си 5% данък дивидент и го изплащате като трябва да съобразите сумата със закона за ограничаване на плащанията в брой, т.е. за сума над  15 000 лв. задължително по банка