Нотано се заверява само ДЕКЛАРАЦИЯ по чл. 141, ал.3 и ал.8 от ТЗ, и да попитам с ел.подпис, който не е на управителя, а на др.лице с пълномощно, то може ли да подаде документите по ел.път или не може по ел.път, а само на място тогава и нотариално заверено  и А4.
  ДЕКЛАРАЦИЯ по чл. 141, ал.3 и ал.8 от ТЗ не е задължително да се завери пред нотариус. Декларация-съгласие с образец на подписа, обаче е задължително!
Благодаря :)
Здравейте,
Един тъпичък въпрос...
Може ли, СОЛ в ЕООД, да сключи ТД на определен длъжност в същото дружество, но не по  ДУК?
Аз, бих ги подала по ел. път. Системата ще ги приеме. Траете си, може да се размине.
Иначе има глоба за всяка не подадена декларация, независимо нулева ли е или не. Ако отидете в НАП, ще напишат акт. Пишете обяснение и чакате 7 - 10 дни да излезне становище, ще ви глобят ли, няма ли и колко.
 :smile1:
Здравейте,
следва ли да се издаде фактура/INV/ за получен аванс от ЕС за оборудване. Изнесена е част от поръчката, за която има издадена фактура/INV/, като за останалата сума от аванса, няма такава.
До момента на износа, няма данъчно събитие, но ако износа на остатъка, така и  не се осъществи?
Благодаря, съвсем се обърках... говорят ми някакви неща и се шашкам.  :blink:
Здравейте,
аз знам, че ЕТ задължително качват в ГФО в ТР, само ако подлежат на задължителен финансов одит. Явно съм в грешка, защото се оказва, че при 50 000лв. се качва задължително. Вярно ли е?
Отново за декл. по чл. 55.. Наемодател ни е ФЛ.
Подадена е в срок, с ел. подпис от името на фирмата. Одържаният данък е внесен по ЕГН на лицето, но към кой офис на НАП в Сф. трябва да се внесе? По адрес по ЛК на наемодателя или по адрес на регистрация на фирмата (където всъщност е отишла декларацията). И тъй, като съм оплескала нещо, защото парите са отишли в друг офис на НАП, при мен висят като дължими... И как да оправя тази глупост, която съм сътворила  :blush:
За София, на Стамболийски. Само там заверяват. ( До колкото знам ) :)