Здравейте,
надявам се някой да е правил нещо подобно и да помогне.
Имаме одобрено финансиране на 100% за започване на малък бизнес-ЕООД без ДДС.Част от финансирането е за ДА , друга част за МЗ .
 Закупените от нас ДА са на ниска стойност- м/у 200 и 300лв. Възможно ли е да си ги изпиша еднократно като разход за сметка на финансирането(получили сме междинно плащане) ,без да ми се налага да начислявам амортизации заради това, че са по програма от ЕС. Според това което видях в интернет -да използвам нетния подход,а не приходния.
Здравейте,имам познат, който е собственик на ЕТ. В същото време е  пенсионер по болест и има инвалидност над 80%. Не подава декларация образец 1,защото са му казали че е освободен освен от осигуровки за ДОО и от здравни осигуровки.За здравните осигуровки не съм сигурен, а и никъде в законите не мога да видя за освобождаване на самоосигуряващи се лица пенсионери и инвалиди от здр.вноски . Мерси  предварително на всички които ще се включат по темата.
Благодаря за информацията
Здравейте,
имам познат,който е на 40г и има малко осигурителен стаж.Иска по някакъв начин легално да си го придобие или закупи.В данъчното са му казали че е възможно ,но трябва да се обърне към счетоводна кантора.Някой може ли да ми каже какви възможности знае за придобиване или закупуване на осигурителен стаж.Благодаря предварително.