Въпроса е дали да я направя на ръка?
Здравейте, имам вид осигурен с  код 10  който е осигурен на максимален доход в друга фирма, програмата не генерира Д 1, а съгл. чл.4 ал.1 8 Д1 се подава и в случаите в които на едно от основанията ОВ са внесени върху максимален месечен осигурителен доход.
Благодаря, и аз така мисля, но ме подвежда факта, че последният болничен е по повод различно заболяване.
Здравейте, имам нужда от помощ относно болнични. Служител предоставя общо 3 болнични. Първия болничен е първичен-10.08-16.08, вторият болничен е продължение със същата диагноза от 17.08-23.08, на 21.08 влиза в болница и от там му издават трети болничен лист, който е  първичен и с различна диагноза от предходните два-21.08-21.09. По първия болничен има 3 дни от работодателя, вторият е продължение със същата диагноза като първия и няма болнични от работодателя, въпросът ми е свързан с третия болничен-има ли дни за сметка на работодателя.
Да няма промяна в другите суми, отново много Ви благодаря.
Много благодаря. За ЗО и ДЗПО сумите трябва да бъдат 0 нали.
Здравейте колеги. Подадох Д6 за изплатени майски заплати на 25.06, дотук ок, обаче днес видях, че имам разлика в сумите за ДОО/подала съм 673.16 на 25.06, вместо 637.16/, четох различни указания и подадох коригираща Д6 като тази, която съм подала на 25.06 с посочено ДОО 637.16. Сега обаче видях, че вярната сума всъщност е друга - 693.16, въобще голяма каша. Звъннах в НАП и оттам ми казаха, да подам нова коригираща декларация с верните суми, четейки обаче фиш IV.I5 от наръчника на НАП видях, че коригираща декларация се подава само в посока намаление, объркана съм. Помагайте моля Ви
Благодаря ви! Ще го занеса в понеделник.
Ако го подам днес, ще има най-вероятно глоба. Четейки измененията от сутринта все си мисля, че е важна датата на представяне на болничния на работодателя, в случая 02-01-2013 и така срока става 15-02-13.
Здравейте колеги! С новата година и новите промени започват и новите проблеми :( На 02 януари получих болничен за общо заболяване от служител, който е отсъствал през месец декември. Сега правя заплатите за декември така, че не съм подавала още Д1 и Д6, проблем е обаче, може ли да занеса този болничен в НОИ до 15 февруари или вече е късно. Друго което ме мъчи е колко пъти могат да се подават болнични за определен месец т.е за месец януари до 15 февруари /без дублиране разбира се:)