Тогава ще е трудно на работодателя да Ви съкрати.
Няма промяна в размера на здравните осигуровки за 2014 год.


Да,по принцип е така ,но най-вероятно фирмата ,ще закрие дейността си и сигурно ще се наложи да напусна .Затова питам какво ще се случи с майчинството през 2-та година .
Благодаря !
На постоянен ТД.
Здравейте,
Моля за съдействие относно следната ситуация: В момента съм в майчинство ,на което първата година изтича на 14.07.2014 .Въпросът ми е при евентуално съкращение (което подозирам ,че ще се случи)от страна на работодателя през втората година т.е. след 14.07 ,ще продължа ли да получавам въпросните 340 лв .И ако не ,как да процедирам ?
Имам и още едно питане- каква е здравната осигуровка за 2014 ,която се плаща по време на майчинство от работодателя.През 2013 беше 20.16 лв. ако не се лъжа .Има ли промяна ?
Благодаря Ви !
Здравейте ,
Имам следния въпрос :моя близка в момента е болничен -45 дни преди раждане ,като по същото време работодателя прекратява трудовият и договор.
Ще получава ли майчинство ?Ако  отговорът е "да" ,как трябва да процедира и ако е "не" какво трябва да предприеме ,за да не губи въпросното майчинство?
Благодаря Ви предварително !
Здравейте !
Моля за съвет! На дата 24.02.2012 бях съкратена по чл.331 от КТ и сега имам право на 9 мес.обещетения от НОИ.
Първият ми въпрос е :през този период от девет месеца ще бъда ли осигурена за ОЗМ .Питам ,защото планираме второ детенце и ако това живот и здраве се случи  ,ще се считат ли тези 9 мес . ,за да мога да получавам 2 години майинство .Общо имам 13 години тр.стаж ,като през посл. две години съм осигурявана на сумата от 800 до 900 лв. И вторият ми въпрос е: трябва ли да се самоосигурявам или да намеря фиктивен работодател .Ако е второто ,как и кога следва да се направи това ?
И третият ми въпрос е :има ли значение на каква сума ,ще се осигурявам при фиктивен работодател и колко време трябва да е това (имам предвид през 2-те години майчинство или само няколко месеца преди първият болничен за раждане)
Предварително се извинявам за многото ми питане ...
Благодаря Ви предварително !