това изобщо не са доставки по чл.143 - всичко е по общия ред - инспекторката е права
Абсолютно съм съгласна с Даката:)
Здравейте, колеги,
Моля ви за помощ - счетоводител съм на хотел, регистриран в booking.com, като при направена резервация се удържат пари от кредитната карта на клиента. Въпросът ми е - според вас следва ли да се пуска касова бележка за тези резервации? Това не се прави през ПОС терминал, а директно от сайта. Парите постъпват по банков път. Но ме тревожи тази "кредитна карта"...
"искам да попитам,може и глупаво да звучи но: за какъв период се отнасят тези 3000 лв. "укрити" вноски за ДОО и ЗО? месец или година?"
и аз питам като Калина_ТС
es.art.41/2 com.b leg 497/93 - няма как да не го напиша на латиница :)
Някой може ли да ми каже за какво става въпрос - не е сделка по маржа, не е и ВОП?
Снощи нещо чух, че наредбата отпада?!?! защото резултатите стоели неанализирани....
Да, благодаря колежке за материала :) Режимът по същество ми е ясен. Въпросът ми беше само във връзка с приложение 2 - според мен трябва да се гледат само осемцифрените кодове, нали? Т.е. не става въпрос за всички видове ориз, а само за неолющен, за посев - код 1006 10 10 и други видове неолющен ориз с кодове 1006 10 92,94,96,98 нали?
Според мен не става въпрос за пакетирания обработен ориз. Просто исках потвърждение.
Здравейте, колеги :)
Счетоводител съм на фирма - търговец на едро на хранителни стоки. Продаваме и ориз - всякакъв вид/пакетиран, на чували и т.н/. Май го има в това приложение 2 и вече май трябва да го фактурираме с отделни фактури по чл.163а.
Права ли съм?
Данъчния кредит не го пипам, нали?
Колеги, някой няма ли да коментира указанието от 26.06.2013 за Дкт на леките автомобили от лизинг... Много хора май си сключиха договорите за лизинг с опция...
Искат да кажат това е "придобит актив", не нает.