1
ЮЛНЦ » Детски лагер
15.03.2019, 13:30
Сдружение  с нестопанска цел организира детски лагер като за целта събира  такса ,която покрива всички разходи . На този лагер децата ще имат обучение във  връзка с дейноста на сдружението ,като разходите ще са равни на проходите . Така може ли да се тълкува ,че организирания  детски лагер е нестопанска дейност?
Трябва да направя декларация по чл. 50 ,като имам бележка от трудови доходи по договор за управление и контрол и са платени всички осигуровки.Имам допълнително бележки от авторски права за изпълнения на роля на артист,с признати 40 % разходи,но без удържани осигуровки.Сега в годишната декларация трябва ли да удържа осигуровки на сл.бележки  от авторските права ,при положение ,че човека не е самоосигуряващ?
Лице назначено на ДУК с осигуровки на максимума в последствие  е назначен  с код 01 на трудов договор на 8 часа в друга фирма ,където също ще се осигурява на максимума.Може след като вече е  назначен и на двете места  на максимална заплата при ДУК да започна сега да се удържам само ддфл и осигуровките да се удържат от трудовия договор,независимо,че първо е било назначението по  ДУК  ?Има ли право при този случай на избор къде да бъдат удържани осигуровките?
Служител е подал молба с предизвестие за напускане от 60 дни(така е договорено с работодателя за срок на напускане).Работил е през целия срок на предизвестие и сега в трудовата книжка по чл. 326 т.1 ли трябва да напиша ,че е освободен?
Само да добавя ,че кораба обикаля цяла Европа, т.е . е международен транспорта който извършва.
Фирмата регистрирана по ддс извършва ремонт на кораби.В случая фирмата издава фактура за ремонт на кораб собственост на чешка фирма регистрирана по ддс в Чехия и като ремонта е направен на територията на Чехия.Българската фирма каква фактура трябва да издаде  за ддс  -по чл. 31 ,ал.3 или по чл 21.ал.2 ?  Досега сме правили ремонти на български кораби собственост на български фирми на територията на България и фактурите са били по чл.31.ал.3 ,но чешката фирма сега?
Физическо лице регистрирано по ддс задължително от доходи от наеми ,три години има доходи и подава декларации по ддс. След това  година и половина са подавани нулеви декларации и подава заявление за дерегистрация в края на март тази година и го дерегистрират в началото на април.Трябва ли за месеците март и април да се подават справки декларации?
Покрива си осигуровките ,няма проблем ,благодаря за отговора.
Мога ли през годината да промяням прага на осигуровки за самоосигуряващ се? Имам впредвид до 31.03 плаща осигуровки на 420 лв ,в месец март решава да се осигурява на 600 лв ,мога ли да пусна платежи с по -високите осигуровки а в края нан годината в таблицата за изравняване  ще пиша ,че се е осигурявал на 600 лв цялата година? Не променям вида на осигуряването ,само сумата върху която се осигурява.
Никой ли не е имал такъв случай?
Не е издадена правилно,трябва да е по.чл21,Ал.2 според мен щом има ват номер,но не съм на 100% сигурна .
Автосервиз прави ремонт на лек автомобил, който е на немска фирма  с ддс номер в Германия. Фактурата за ремонта със ддс20 % ли трябва да издам или без  ддс по чл. 21 ал. 2 ?
ООд регистрирано по ддс отдава под наем автомобил ,като това не е основна дейност на фирмата и пише фактури за наема на автомобила като начислява ддс .Иска да префактурира данък мпс на колата на фирмата наемател,която също е ристрирана по ддс.Фактурата за префактурирането на данък мпс трябва ли да е с ддс ,като данъка е  без ддс когато се плаща в общината. каква ф-ра трябва да се напише?
ЮЛНЦ ще участва на конгрес в България и ще има маса на която ще се представя и ще продава книги за набиране на средства за нестопанската дейност на сдружението.Трябва ли да имам касов апарат за да продавам тези книги там?
В конкрения случй става въпрос за непризнаване на ддс на лек автомобил според данъчните ,а на талона пише товарен. Аз  питам принципно има ли основание за увеличение на стойноста на дма с това ддс и да не правя корекция в год. декларация?
Купихме ДМА и в последствие данъчните ни отказаха ддс на ДМА -то.ДМа е заведено като актив без ддс  ,начислява му се  аморизация и сега с отказаното ддс мога ли да увелича стойноста на актива или трябва да го отнеса на разход и в годишната декларация по зкпо да увелича фин. резултат?
Как да изчисля размера на годишния частичен данъчен кредит по чл 73, ал.2 във връзка с чл.79,ал.2 и ал.7 т.2 от ЗДДС на ЮЛНЦ регисрирано по ддс ,което извършва и стопанска дейност .Оборотите от стопанска дейност са от услуги облагаеми с ддс,няма освободени доставки,но има учередено безвъзмездно право на ползване на сграда ,която се ползва както за стопанска дейност, така и за нестопанска дейност.Признаването като приход на безвъзмездното право по с-ка 704 - приходи от финансирания , попада в формулата за изчисление на частичния данъчен кредит или как трябва да направя изчисленията?