Здравейте,
Как бихте отразили по статии следното:
Получихме стока и заедно с нея проформа на стойност 600 лева, която трябва да платим на четири пъти.
Плащам по банка 150лв, те издават фактура за 150лв и така общо 4 пъти.
Здравейте,
и аз имам подобен казус. Поради техническа грешка в месец 02.2016г.една и съща фактура с номер, дата и основание е издадена към два различни контрагента - да ги наречем А и Б. При нас е осчетоводена с контрагент Б и е платена от него. Контрагент А също я е осчетоводил, но не я е платил към нас. Какво да направи контрагент А ? Според мен трябва да я въведесъс знак минус и същата стойност в този месец и така ще се самокоригирате, но трябва ли писмо към НАП да пишат и да имаме протокол ?
Благодаря на всички, които ще се включат с отговор!
Това означава ли, че в ГДД ще е само приложение 3 или трябва и служ. бележка от работодател ( с нулеви стойности) за приложение 1 ?
Става въпрос за преподавателски хонорар в университет и според счетоводителката в университета, която е запозната със статута ( в отпуск за отглеждане на дете до 2 годишна възраст), няма проблем да се взима хонорар с ГД.
Здравейте,
Ако майка се намира в отпуск за отглеждане на дете до 2-годишна възраст , възможно ли е тя да работи на граждански договор и да получава хонорар от тази дейност. От НОИ ще спрат ли обезщетението, което тя получава за отглеждане на дете до 2-годишна възраст?  Как декларира това в данъчната си декларация ( ако е хонорар приложение 3 - извън трудова дейност), в приложение 1 след като е била в отпуск и работодателят и може да и издаде служебна бележка само с нулеви стойности?
Изкам да изчистя всички тези задължения с лихвите и да се свършва, но не знам какви документи трябва да подам?
Точно в това ми е проблемът!
Виждам че за 2007г. имам задължения за ДОО, ЗО и УПФ с главница и лихви. В същото време виждам работодателя при, който съм работила (това е в справка Данни за осигурено лице), където подробно е описано всички месеци от 01 до 12 2007г., брой дни, часове, осигурителен доход и т.н.
Защо тогава ще излизат задължения, ако не съм и СОЛ в същия този период?
Просто се питах дали след като платя този данък, който ми излиза  в "справката за задълженията" освен платежното, че е платен с лихвите друг документ трябва ли да отнеса в НАП?
Означава ли, че правя три платежни за ДОО, Зо и УПФ плащам ги с лихвите и след това трябва да подам Д1 за всеки месец от 2007г.!
Но в този случай какво да пиша за осигурителен доход за всеки месец, след като виждам само Осиг. доход от работодател?
Нещо се оплетох.
Ако данъкат не е платен, отивам плащам стойността, която виждам като обща (с лихвите) така ли ? и след това какво подавам като документ, че е изчистен данъка по декларация по чл. 50 за 2011г.?
Трябва ли да подавам Д6 както пише  в нещо, което е публикувано в сайта на НАП с име "Спазване на осигурителните задължения от самоосигуряващите се лица"?

Благодаря Ви много!
А какво се прави в случай, че не са внесени осигуровкитеи Д1 не е подадено за  цялата 2007г.
Какъв документ трябва да подам ако виждам като задължение, което ми излиза в "Справката за задължени лица" неплатен данък за 2011г. по декларация по чл. 50 - виждам главница, лихва и обща стойност?
Какви документи да подам в НАП?
Здравейте,
моля да ме посъветвате какво да направя?
В справката за задълженията на задължено лице, която излиза в сайта на НАП чрез ПИК излиза, че имам задължения за периода от 01.01.2007г. до 31.12.2007г. за ДОО, ЗО и ДЗПО в УПФ - на всички има гладница, лихва и обща стойност.В същия този периода от справката за "Данни за осигурено лице" виждам фирмата, в която съм работила, месеците от 01 до 12. 2007г., вид осигурен 01, отработени дни, Осигурителен доход и т.н.
В същия този период за цялата 2007г. съм самоосигуряващо се лице.
Какви документи да подам, за да изчистя горните задължения?