Протокол за разкомплектоване, поради невъзможност за продажба . Връщате материалите от старата машина в 302 и изписвате нови материали, създавате нова машина и слагате нова табелка с производство 2021.
Здравейте ! Имам следната ситуация. Продаваме стока на клиент с регистрация в лондон.
Организира се транспорта, със всички необходими документи на митница. Начисляваме  0 % ДДС , на основание глава трета от ЗДДС. Но ми предоставят проформа фактурата, която е издадена на клиента и разбирам , че реално доставката е до Литва, страна членка на ЕС с получател физическо лице. И оттук възникват въпросите, след като транспорта тръгва за страна членка на Ес, трябва ли да се минава митница и в този случай, износ ли е или вод.
Благодаря, предварително за отговорите ви !
Здравейте ! Казусът ми е следният : в м ,12,2019 г дружество придобива лек автомобил, за който не е ползван данъчен кредит. В м,02,2020 , дружеството отдава под наем автомобила/ за 5 год/ и сега, когато е време за годишни корекции, имам въпросителна на която не мога да си отговоря. Имам ли право да приложа чл.79а, ал.,3т.2 а от ЗДДС , и ако имам право , корекцията всяка година ли се извършва или ако стъпя на база договор за отдаване под наем, който е пет годишен, корекцията може да се извърши еднократно.
 
Българско дружество , регистрирано по ДДС има намерение да закупи машина за производството си от Турция от физическо лице. Бихте ли ме посъветвали как най-добре да документираме покупката си с цел да нямаме проблеми с данъчни.
Здравейте !
Лице, което в момента ползва отпуск по чл. 164 от КТ за отглеждане на дете до 2 год възраст е в  5  трудово правни отношения с работно време- 2 часа. Приложение 10 за получаване на обезщетение за гледане на дете се подава само от едната фирма. Въпросът ми е, през останалите 4 фирми плащат ли се здравни осигуровки ?
Благодаря , а в този ред на тълкуване, означава ли, че дохода на ет от същата дейност, също ще е обложен с данък дивидент ?
Да, и аз така го тълкувам, но в предвид, че дейността е с окончателен данък, всички последващи действия би трябвало да бъдат освободени, както паричните и предметните печалби, получени от участие в хазартни игри, организирани с лиценз, издаден по реда на Закона за хазарта, чл.13,т,20 от зддфл, защо дивидентите да са обложени, като се има в предвид ,че окончателният данък ,който се заплаща е в размер 3 пъти по-голям , ако дейността е по общия ред и е обложена с 10 % корпоративен данък
Здравейте, опитвам се да намеря конкретен отговор за това, ако еднолично дружество с ограничена отговорност извършва основна дейност- хазартна дейност и се облага с окончателен данък по реда на чл,245 от зкпо, следва ли при разпределение на печалбата да се  удържа 5% данък при източника. Този въпрос е поставен на обсъждане в предвид  окончателният данък.
Здравейте ! Казусът е следният- купуваме стока от ЕС на цена Х на разсрочено плащане .Стоката е с право на данъчен кредит.След окончателното плащане на фактурна стойност, получаваме комисионна 18 %  от цената и те ни връщат парите . Фактурата издаваме ние . Въпросът е , необходимо ли е да начисляваме ДДС и ако не на кой член от ЗДДС да се позове ме.