Аз присъствието наработниците си го въвеждам всеки ден вкомпютъра, защото съм им ръководител и на края на месецаси я разпечатвам. Изготмила съм си такава бланка форма 76 на компа. Въпроса ми беше дали трябва да я попълвам на края на месеца на ръка. Проблем ли е, че е компютърна разпечатка?
Здравейте! Задължително ли е присъствената форма да бъде попълнена на ръка? Може ли месечното присъствие да се попълва на компютъра и после само да се разпечата и подпис на изготвилия?
Благодаря за отговора, но ме  притеснява чл.189, ал.2 отКТ,че за едно и също нарушение на трудовата дисциплина може да се наложи само едно дисциплинарно наказание. Ако съм го наказвалас предупреждения за уволнение за същото провинение, може ли да го уволня, ако продължава?
Здравейте! Когато работодателя иска да уволни работник дисциплинарно като го наказва на основание чл.190 т.3 - системни нарушения на трудовата дисциплина, каква точно е процедурата преди да се наложи това уволнение? Трябва ли да има обяснителни записки от ръководителя на звеното до директора, за да може той съответно да го извика писмено да даде обяснения? И колко пъти трябва да е нарушил диспицлината и да е викан при директора, че да може да си наложи това наказание?
Здравейте, шефа измисли да сключва ДС с работник, със смяна длъжността, от един код в друг и съответно трябва да го подам в НАП. Голямо нарушение ли ще е ако го пусна днес но е с дата считано от 01.07? Много е сложно с програмата за заплати да се правят такива промени по средата на месеца и се чудя какво да правя!