Здравейте,
Имам следното питане: Фирма е закупила автомобил, който е 4+1 и е на финансов лизинг. Автомобилът се ползва за фирмени и лични цели.Пътни листи не се представят и включвам 50% от горивото като лично ползване. Трябва ли да включа в данък уикенд и лихвите по лизинга, които плаща ?
Здравейте,собственик на ЕООД от Холандия с продължит.пребиваване в Бг се осигурява по Дук.Подавана му е декл 1 и 6 всеки месец. Трябва ли да се коригира декл 6 за удържания данък и да се подаде декл по чл.55 сега.Дружеството се занимава с консултантски услуги за фирма в Белгия.
Здравейте,искам да Ви попитам следното.Магазин за стоки от типа 1 лев води стойностно само стоките.Стоките се изписват с 40%надцека.Днес на  семинар ми казаха,че при проверки от Нап не одобрявали този тип стойностно водене на склад на магазин.Грешен ли е този подход на завеждане на стоките.Трябва ли задължително в края на годината да имам инвенратизационен опис с наличните стоки по количество и стойност?
Благодаря за отговора.Само още един въпрос- тези дневни важат не само за шофьорите на тирове,но и за тези,които карат товарни автомобили до 3.5,нали?
Осчетоводяваш  на 609 Ра  и преобразуваш в Гдд.
Собственикът ще се осигурява като Сол.