Здравейте
имаме основание за неначисляване според ЗДДС чл.53 ал.1, но въпросът ми е според директива 2006/112 кой е членът? Чл.138?
Здравейте,
имаме фирма, която извършва дистанционни продажби -явява се комисионер между доставчик и клиент, стоките се придвижват в ЕС и извън ЕС;
Фирмата ще се геристрира онлайн магазин в Румъния /платформа Емаг/ - трябва да регистрираме в НАП, че ставаме онлайн търговци, попълваме приложение 33, но не мога да намеря дали трябва нещо допълнително?
Благодаря предварително!
Здравейте,
имам следният казус-
Българска фирма регистрирана по ДДС купува стока от Украйна, те от своя страна дават ЧМР, фактура.
Стокитеот  Украйна отиват директно в Китай, като българската фирма прави фактура на клиент от Европейският съюз, който не е регистриран по ДДС;
Въпросът ми е - приема ли се това за дистанционна продажба и трябва ли да начислявам ДДС?
Здравейте,
Имам затруднение относно подготовка на документи, които ще се публикуват от адвокат. Става дума за декларация по чл13 ал.4, има ли знаечение дали е от търговеца или от съставителя на ГФО? Трябва ли да се прави и декл.по чл13 ал.5?
Благодаря предварително!
Здравейте!
Имам запитване за програма Mcamaster. По погрешка са въведени операции в предходна година. Възможно ли е да се прехвърлят в текущата  година? Благодаря предварително!
Здравейте! В този месец имам лице, на което му е изплатено възнаграждение по граждански договор. Лицето получава доходи от друго място и са  му удържани осигуровки.
Понеже отдавна не съм работила с граждански договори, въпросът ми е нали трябва да подам декларация 1 заедно с априлските заплати а не с мартенските, тоест трябва да пусна Д1 до 25,05,16 съответно и декларация 6? Данъка вече се декларира м.07 по чл 55? Правилно ли е така?
Здравейте! Имам въпрос относно плащането на МДТ. Може ли  до 30.04.16г. да се платят МДТ само за някои от имотите  и само за тях да се ползва 5% отстъпка?
ЗУ е заповед за уволнение. Подписал ли се е на молбата за неплатен отпуск? Казвал ли е, че ще се върне?  Намери начин да пратиш кореспонденция. Можеш да пратиш писмо с уведомление, че след изтичане на неплатения отпуск не се е явил на работа, изпращаш го на адреса от личната карта на човека. Тоест предлагам дисциплинарно уволнение. Чувала съм, че се ходи и до инспекцията по труда, показваш че лицето не се е явявало на работа, работодателя трябва да напише и доклад за случая, прилагаш и писмото което вероятно ще ти върнат от пощата, че служителя не е получил уведомлението.
Да и аз пуснах моя от февруари. Приема без проблем
Здравейте!Получих болничен издаден 04.02.16.  Проблем ли е ако сега го пусна в НОИ, или трябва да изчакам до 10,03,16?
Къде е тази декларация, която трябва да се попълва за лични и служ.цели? Ако се използват само за служебни цели пак ли трябва да се декларира?

Да видях че ако не декларираш се счита за лични.цели...
Въпросът ми остава къде е въпросната деклараци?
Къде е тази декларация, която трябва да се попълва за лични и служ.цели? Ако се използват само за служебни цели пак ли трябва да се декларира?
Здравейте! Имам да правя УП на човек, който е бил незаконно уволнен и съда го признава за невинен, съответно му се изплащат осигруовки.  При оформянето на уп 2 трябва ли да се пише стажа след уволнението и сумите които се изплащат?
Здравейте! Ще се явявам на телк, но ми казаха, че трябва да  дам производствената характеристика на трудова медицина, която има сключен договор с фирмата, в която работя. Въпросът ми е къде точно трябва да отида, в някой техен офис или?
Благодаря! Чакам отговор за прихващането. Имаш предвид все едно правя авансово плащане, тоест правя окончателна фактура като пиша депозит с минус/за прихващането/?
Здравейте! Имам следния случай, издадена е фактура, на основание внасяне на гаранция, без ДДС,  когато лицето иска да му се върнат парите или да му се прихванат задължения, как трябва да се извърши операцията?
Здравейте! Имаме лице от 2002 г., което е било дисциплинарно уволнено, но печели дело срещу фирмата. Трябва да му направя УП. Въпросът ми е само в уп3 ли трябва да добавя периода като стаж?