Здравейте,

На 16.01.2014 г. бях на семинар с лектор един от методолозите в НАП. Казаха изрично, че там се попълва брутен доход преди приспадане на НПР. От участниците казаха,че тези на кол центъра на НАП отговаряли ,че трябвало да се попълва след приспаднати НПР, и лекторката изрично отговори ,че е грешно.

А това го намерих, като писмен отговор от НАП на 17.01.2013

В случай ,че през годината са издавани служебни бележки по действащото законодателство 2013г. за изплатени доходи по извън трудови правоотношения същите могат да се използват и да се приложат към ГДД. ФЛ получател на дохода има право и при поискване може да Ви поиска нова служебна бележка от новият тип и Вие следва да му я издадете. В служебната бележка следва да бъде посочена брутната сума на дохода независимо, че е посочено – облагаемият доход.Предвижда се да има пояснение съм сметката за изплатени суми за 2014г.със забележка, че на редове 1 и 4 се посочва размера на дохода подлежащ на облагане ,но по настояще бележката остава в този вид.

С Уважение,
Г.Иванова
Информационен център
Национална агенция за приходите
Информационен телефон на НАП - 0700 18 700
Електронна поща: infocenter@nra.bg
Здравейте,
в справката по чл.73 се попълва данъка удържан за етажната собственост. Във вид индентификатор избирате етаж.собств. и после в адрес на етажна собственост си попълвате къде се намира обекта.