Да попитам в уверението от университета, което си подала в социалните, не пише ли, че си редовен студен? Тази информация би трябвало да са потвърдили и при запитването им.
Лекциите според мен не следва да имат общо с обезщетението. Ако ВУЗ-а ти е издал удостоверение, че си редовен студент, това трябва да е документа, който социалните да гледат. Имайки предвид, че са ти цитирали защо не може с невярна информация /това с етапите/, ми се струва, че нямат основание да ти откажат и те хвърлят в заблуда.
Да споделя от опит - служителите, които приемат документите, не са в правомощия да дават становища. Има си комисия за това. Не знам от къде са ти се обадили, но не прави нищо и си изискай писмено становище на отказа, което после да може да жалваш.
Разбирам, че новият работодател ще трябва да го впише като втори ТД, ако не се прекрати и поднови повторно старият втори договор?

А и да попитам в този случай, работодателя по втория ТД трябва ли да прави нещо след прекратяване на първия основен ТД?
Здравейте, искам да попитам за следния казус. Съпругът ми работеше на основен и отделно на втори трудов договор. Работодателят по основния му прекрати договора от 31.05. От друга страна му предлагат работа от друго място от 01.07. Може ли новият договор да се впише като основен?
Искам да попитам, ако лице се пенсионира по болест, но продължи да работи и след една година при достигане на възрастта се пенсионира по общия ред, ще ли му се плати обезщетение за пенсиониране?